Får vi se snurten av «Alan Wake 2» i år?

- Store nyheter i løpet av 2013, frister Remedy.

2. januar 2013 11:03

(PressFire.no): Samtidig som finske Remedy gjerne ønsket å flytte oppmerksomheten mot et pågående spillsalg på Steam, frister de med at de nærmer seg med annonseringen av noe nytt.

Forumbrukerne på NeoGAF snublet over dette budskapet, som skjedde via Alan Wake sin Facebook-profil. Det kan åpenbart tolkes som godt nytt for de som håper på en oppfølger til det «Twin Peaks»-aktige skrekkspillet som kom ut eksklusivt til Xbox 360 i mai 2010.

- Enda større Remedy-nyheter kommer i løpet av 2013, heter det i denne oppføringen.

Avsløres oppfølgeren i sommer?

Spekulasjonene på NeoGAF peker i retning av at «Alan Wake 2» kan bli vist på sommerens E3-spillmesse, og at spillet muligens utvikles til den nye Xbox-konsollen som mange tror kan komme til å bli avslørt på E3 eller like før.

At det første spillet omsider også dukket opp til pc kan bety at Remedy denne gang vil favne bredere ved lanseringen av et nytt spill.

Microsoft var slettes ikke fornøyd med salget av «Alan Wake» til Xbox 360, mens Steam-lanseringen gikk langt bedre.

Dette har selvsagt sammenheng med at utgiftene forbundet med pc-utgaven var langt mindre.

- Tøft lanseringsvindu

«Alan Wake» var i utvikling til Xbox 360 i en årrekke og ble først annonsert på E3 i 2005. Året etter ble det klart at det kom til å bli en Xbox 360-tittel, mens spillet lå ferdig i butikkhyllene hele fem år senere.

Remedy selv forklarte treigt spillsalg med at de rett og slett hadde for tøff konkurranse.

Spillet kom ut i samme periode som Rockstars western-epos, storselgeren «Red Dead Redemption».

- Det er ingen tvil om at «Alan Wake» traff butikkhyllene midt i et veldig tøft lanseringsvindu, med noen titler som dominerte med ekstremt aggressiv markedsføring. Når det er sagt, prøver vi alltid å gjøre noe nytt og annerledes, sa Remedys Oskari Häkkinen til VG247 i 2010 – på spørsmål om konkurransen fra blant andre Rockstar i lanseringsvinduet til «Alan Wake».

Nytt Microsoft-samarbeid?

Selv om Remedy ved flere anledninger uttalte seg negativt om samarbeidet med Microsoft, som de blant annet hevder utsatte spillskaperne for et visst press for å lage flere nedlastbare utvidelser i en periode de selv ønsket å fokusere på et nytt spill, har de også satt døra på gløtt for videre samarbeid.

I juni i fjor registrerte de domenet for «Alan Wake 2», som blant andre VG247 skrev om.

Remedy har flere ganger sagt at de ønsker å lage en fullverdig oppfølger, «Alan Wake's American Nightmare» er mest å betrakte som et mellomspill, eller en bro, mellom det første spillet og en vaskeekte oppfølger. 

Det store spørsmålet er når de velger å dra av sløret – og til hvilke(n) plattformer spillet utvikles til.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3