Får PlayStation 4 Kinect-lignende teknologi?

Spreke rykter om ny Sony-konsoll.

4. juli 2011 15:21

Rotteracet om å introdusere neste generasjon spillkonsoller er allerede i gang, etter at Nintendo viste frem sin neste maskin på E3-spillmessen i juni. Wii U blir lansert neste år.

Og selv om skeptikerne mener Wii U egentlig bare henter igjen forspranget til Xbox 360 og PlayStation 3, i forhold til å introdusere HD-grafikk som gjør det mulig å spille blant annet «Batman: Arkham City» og «Assassin’s Creed: Revelations» på denne konsollen, har Microsoft og Sony kanskje fremskyndet arbeidet med sine nye konsoller - og fått det litt mer travelt?

Til tross for at den offisielle historien fra Sony- og Microsoft-toppene også i år er at «vi er omtrent halvveis i konsollsyklusen».

- Lansering i 2012

DigiTimes (via Kotaku og Wall Street Journal) skriver at Foxconn og Pegatron Technology vil lage PlayStation 4. Dette er hardware-folka som gjorde den samme jobben med PlayStation 3.

Videre forteller denne kilden til DigiTimes at PS4 vil få en slags sensor som registrerer bevegelsene dine, akkurat som Kinect til Xbox 360, og at man vil begynne produksjonen av konsollene mot slutten av 2011 – med sikte på en lansering i 2012.

Videre hevdes det at Sony vil lansere PlayStation 4 i løpet av 2012 med et volum på 20 millioner konsoller.

Er dette bare sludder, tøys og pølsevev? Ja, meget mulig. Spillnyhetene som dominerer i løpet av ferieukene er på mange måter sammenlignbart med «silly season» i fotballverdenen. I forrige uke blusset ryktene om en Xbox 360-oppfølger opp igjen, etter at Crytek angivelig skal ha forsnakket seg om disse planene. BGR.com tok over stafettpinnen fra Videogamer og hevder at en kilde med kjennskap til Microsofts planer har forskuttert en avsløring av Xbox 720 på neste sommers E3-spillmesse.

- Ingen vits i å snakke om en ny PlayStation på en god stund

Det som er helt sikkert er at Sony lanserer én ny konsoll i løpet av høsten (eller neste år, for vår del i Europa). PlayStation Vita er PSP-oppfølgeren som vi fikk muligheten til å teste i London like før E3. Sony har foreløpig ikke annonsert om lanseringen blir verdensomspennende før julen 2011, eller om vi i Norge og Europa i verste fall må vente til neste år.

USA-sjefen til Sony fikk nylig spørsmål om PlayStation 3s levetid, og uttalte seg klart og tydelig.

- Jeg tror ikke det er mulig å forbedre det vi allerede har, teknologisk sett. Det vi ser fra konkurrentene, er at de prøver å supplere med tjenester som allerede eksisterer i PlayStation 3, sa Jack Tretton i dette intervjuet med Forbes.

- Vi har investert tungt i dette, vi rullet en stein opp en bratt bakke gjennom lanseringspeioden. Men nå tror jeg dette betaler seg tilbake. Så det er ingen grunn til å begynne å snakke om en ny PlayStation på en god stund.

PS: Bildet brukt i saken er konseptskisser, skapt av designeren Tai Chiem, og har ingenting med PlayStation 4 å gjøre.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3