Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious

Med Diesel på tanken.

(PressFire.no): Med sine petroleums- og rånebånd, er det mer enn et fornuftsekteskap som ligger bak denne forbrødringa mellom «Forza Horizon 2» og «Fast & Furious».

Microsoft og filmstudioet bak «Furious»-filmene har funnet sammen på kreativt PR-vis og lagd en gratis bilpakke ment å skulle vekke appetitten på Vin Diesel.

Resultatet minner oss mest av alt om hvor sabla gøy «Horizon 2» kan være.

Litt «Furious» i garasjen

På forhånd var spenningsmomentet hvordan filmalibiet i dette giftemålet kom til å trenge seg på.

Hvor «Furious»-biten ville boble fram annet enn det rent kosmetiske laget under brudesløret.

Christopher «Ludacris» Bridges gjester her, og er den slitsomme røsten du har hengende i øregangene gjennom de to-tre timene det tar å gjøre alle hovedutfordringene.

Bilene du kjører rundt i er inspirert av filmene og spesielt den premiereaktuelle, forsikrer Microsoft og filmstudioet. 1970-modellen av Dodge Charger har spilt en viktig rolle i flere av filmene, også flere andre er mulig å koble til Vin Diesel og Co.

Ny tur til Nice

Det er gjort endringer fra «Horizon 2», selv om alle omgivelsene er godt kjent for deg som har prøvd dette spillet:

Løpene er hovedsakelig fokusert rundt Nice eller områdene rundt. Oftest i noen av de få gatene i tettbygde strøk du allerede kjenner fra denne biten av Frankrike.

Der «Horizon 2» handlet om å utforske og la deg nyte en stor bit av Italia og Sør-Frankrike, helt uten gjerder eller begrensninger, er dette kortere gateløp. Mer avgrensa, bare med litt variasjon i bilparken når du ser deg rundt på startstreken.

Flyvende motsandere

Det er altså mye resirkulering her. Det skulle bare mangle. Som en Xbox-gratisspillpakke er det som forventa. Til krydder har utviklerne lagd noen nye Hollywood-øyeblikk og spunnet videre på allerede kjente klimaks fra «Horizon»-spillene.

Denne gangen kappkjører du for eksempel mot et kamphelikopter.

Den store finalen, etter du har funnet de ti bilene Ludacris gjerne vil at du skal vinne gjennom like mange utfordringer og løp, er også konsentrert rundt en konkurrent dinglende i lufta.

De ti utfordringene låses opp, legger seg kronologisk inn på kartet – og har også nye «bucket list»-utfordringer. Det formelig regner med achievements i perioder, for enkelte løp er over før de egentlig har begynt: kom opp i 170 km/t, og hold farta i noen sekunder. Dét kan eksempelvis være nok til å vinne en av disse bilene Ludacris sikler på.

Du kan altså hente mer enn et par timer hvis du vil låse opp absolutt alt, men igjen: ikke forvent noe i nærheten den samme dybden som i «Horizon 2».

En annen kjekk nyvinning som gir bilene mer «Furious»-preg, er introduksjonen av nitro lagt til en av skulderknappene. I de fleste av løpene kan du altså skyte litt ekstra fart, og må bruke denne taktisk. Sparer du alt til slutten av løpet, eller svir du av alt av nitro tidlig? Noen ganger er dette valget avgjørende.

Konsis smaksprøve

Forrige gang et nedlastbart Xbox-spill lå i menyene uten en prislapp på, var det en potetgullprodusent som sponset gildet – og trolig hadde håp om å gi deg fryktelig lyst på saltsnop samtidig som du turnet igjennom en hindreløype.

Denne gang føles ikke produktet særlig påtrengende.

Du blir ikke nedrent eller mast til om å handle verken kinobilletter eller Microsoft-produkter – selv om veien mot å handle «Horizon 2» bare ligger ett tastetrykk unna i menyene.

Dette er langt bedre enn en demo. Det gir en kjapp innføring i noen av elementene som gjør «Forza Horizon 2» til et av de beste bilspillene på markedet, og det uten at du trenger å investere verken penger eller særlig innsats for å få en smaksprøve og et tverrsnitt av hva «Horizon» gjør best.

Vi har nemlig sett langt griskere og kortlivede utvidelsespakker før – med en heftig prislapp satt på.

«Forza Horizon 2 Presents Fast & Furious» er gratis å laste ned fram til 10. april – både til Xbox 360 og Xbox One. Du trenger ikke hovedspillet, Horizon 2, for å spille.

Oppsummering
Positivt
Et knippe helt nye løp. De samme elegante «Horizon 2»-omgivelsene, bare mer fokusert og tilrettelagt for en kort kveld med motormoro.
Negativt
Ludacris gnager i ørene. Kort og godt, men også helt gratis (inntil 10. april) – så det er vanskelig å klage.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3