- «Forza 4» blir ti ganger penere enn forgjengeren

Spreke detaljer avslørt.

24. mars 2011 12:51

Spillbloggen Kotaku har fått kloa i en markedsundersøkelse som avslører at Microsofts forestående kjøresimulator, «Forza Motorsport 4», får en bilstall bestående av 500 doninger fra 80 bilprodusenter, samt støtte for å kjøre dem med Kinect-kontrolleren.

Det har vært kjent fra før at det fjerde spillet i serien vil få en form for Kinect-støtte, men det har vært usikkerhet rundt hvor omfattende denne støtten blir. Markedsundersøkelsen hinter om at en lettere modus vil gi spilleren mulighet til å styre bilen med bare hendene.

- Spill sittende eller stående uten kontroller og kjør med vennene dine ved å bare holde hendene på (klokka) ti og to, står det i denne undersøkelsen.

Det avsløres i tillegg at spillet kan spore hodet ditt slik at man kan styre kameraet i spillet, men du får også muligheten til å navigere menyene med stemmen din. Ifølge Kotaku lover også undersøkelsen det «peneste spillet i år, med grafiske detaljer som er ti ganger bedre enn forrige spill». Spillet skal også ha fått et nytt lys- og shader-system.

I tillegg nevnes det at Kinect kan brukes til å gå rundt i en virtuell bilutstilling, der Top Gear-stjernen Jeremy Clarkson vil være fortellerstemmen og helt sikkert komme med kyndig veiledning. Dette er en funksjon som ble demonstrert fra scenen under Microsofts E3-pressekonferanse i fjor, der Turn 10-sjef Dan Greenawalt viste noen idéer man hadde knyttet til Kinect og Forza.

NB! Se denne E3-demonstrasjonen nederst i denne saken.

En visjon for «Forza»-fremtiden kan også ha blitt røpet i denne undersøkelsen, for den spør nemlig om interessen for å tilby kjøring som ikke er begrenset til lukkede baner. Det er foreløpig uklart om dette er noe som utvikleren Turn 10 vurderer å  inkludere i «Forza 4» eller man på dette punktet ser enda dypere inn i krystallkula.

«Forza Motorsport 4» utvikles eksklusivt til Xbox 360 og skal etter planen slippes til høsten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3