«Fortnite» i svart for alle spillere etter filmatisk slutt på sesong 10

Nytt kart på vei?

14. oktober 2019 03:35
Farvel til dagens spillkart?

(PressFire.no): Spillere som logget inn i «Fortnite» søndag kveld fikk seg litt av et skue.

En svær rakett dukket for en stund siden opp på en utskytningsrampe, og denne ble skutt opp samtidig i for alle som spilte spillet – ikke ulikt det som skjedde etter sesong fire i spillet.

Flere slike raketter poppet derimot inn og ut av mystiske rifter som har vært å se i himmelen i spillet siden raketten fra sesong fire, før en diger asteroide (som tidligere hang frosset i tid over kartet) til slutt deiset i bakken og tilsynelatende ødela hele det velkjente brettet «Fortnite» har foregått på i over to år.

Det imponerende showet markerte avslutningen på sesong ti i spillet, hvor de forskjellige sesongene har hatt egne tematikker og store avslutninger.

I det siste har historieaspektet blitt skrudd litt mer til, med logger spillere har funnet strødd rundt i spillet som forteller om skapninger som reiser gjennom tid og rom – angivelig de som styrte rakettene og som tydeligvis har «ødelagt» spillet – eller dratt med spillerne inn i en ny dimensjon.

Avslutningen påvirket selv de som ikke var aktive i spillet, og for alle som bare var i menyene eller på startskjermen ble det hele sugd inn i samme sorte hull.

Nå har spillet i skrivende stund vært «nede» i fem-seks timer, uten at noen kan spille, og uten noen forklaring på hva som kommer til å skje. Et lenge ryktet nytt kart virker å være på vei, og at dette er forflytningen over til det.

Alt av offisielt «Fortnite»-stæsj i sosiale medier gikk også i svart – bokstavelig talt – der selv alle Twitter-meldinger ble slettet. I stedet er alt byttet ut med en live-stream av spillets nåværende menyer, som i skrivende stund bare er et sort hull og mystisk musikk.

De større mediene hiver seg riktignok på en selvskapt hysteribølge og stiller spørsmål som «Er dette slutten på Fortnite?!» eller «Har Epic lagt ned Fortnite!?», men svaret skjønner vel de fleste.

Som med den fantastiske slåsskampen mellom en diger robot og et like digert monster for noen måneder siden, har Epic igjen greid kunststykket å formidle en slags historie til sine millioner av spillere samtidig gjennom spillklienten.

Sesong elleve (eller «Kapittel 2» om du vil, om dette er en «ny start») er med andre ord rett rundt hjørnet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3