Forsvarer «Medal of Honor» etter lunkne anmeldelser

EA-aksjen sank kraftig på børsen i går.

13. oktober 2010 10:48

I går ble sperrefristen for anmeldelser av «Medal of Honor» løftet, og umiddelbart etter gikk aksjeverdien til utgiver Electronic Arts ned med seks prosent. Forventningene til dette spillet har vært høye etter at man for noen dager siden kunne melde at forhåndssalget gikk aldeles strålende.

PressFire belønnet «Medal of Honor» med en lunken midt-på-treet-karakter i vår anmeldelse.

2010-versjonen av «Medal of Honor» slo alle tidligere rekorder når det gjelder antall forhåndsbestillinger gjennom de 11 årene denne spillmerkevaren har eksistert, noe som førte til at investorer og børsspekulanter nok på forhånd hadde overvurdert salgspotensialet til spillet en smule.

På Metacritic, nettsiden som genererer en gjennomsnittsscore basert på anmeldelser fra de største, internasjonale spillmediene, var karakteren til «Medal of Honor» i går 74 av 100. Da raste EA-aksjen ned i verdi. (Den har i skrivende stund sneket seg opp til 76).

Til sammenligning ligger hovedkonkurrentene «Modern Warfare 2» og «Battlefield: Bad Company 2» sin snittscore på henholdsvis 94 og 88 (for konsollutgavene).

- Anmelderes karakterer er høyst subjektive. Spillet oppnådde det høyeste antallet forhåndsbestillinger gjennom «Medal of Honor»-seriens 11 år lange historie, uttalte EA, som følte man måtte sende ut en pressemelding etter at aksjen stupte i går.

- Dette er faktisk en stor prestasjon tatt i betraktning at «Medal of Honor» har vært uvirksom i flere år. Dette er det første året der vi gjenopptar serien. «Medal of Honor» er del av en større EA-strategi for å ta andeler av skytespillsjangeren. Dette er en maraton, ikke en sprint – dagens lansering av «Medal of Honor» markerer ett steg i dette løpet, heter det i pressemeldingen som blir gjengitt av LA Times.

Spillets sjefprodusent, Greg Goodrich, avslørte i et intervju med New York Times i september at EA har investert mye penger i krigsspillet som har en handling lagt til krigen i Afghanistan. I intervjuet fortalte han at Medal of Honor må selge minst 3 millioner eksemplarer om han og resten av Danger Close-studioet skal få muligheten til å lage en oppfølger.

I PressFires intervju med Goodrich fra midten av september, formulerte han seg slik:

- Hadde jeg skrevet en bok som solgte 50.000 eksemplarer hadde jeg prestert en bestselger. Selger spillet 50.000 mister jeg sannsynligvis jobben, fortalte Greg Goodrich i et forsøk på å se humoristisk på det faktum at spillet hans ble fulgt med argusøyne før lansering.

«Medal of Honor» ble lansert i USA i går, mens slippet skjer 14. oktober i Norge. Spillet kommer ut til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3