Foreldre saksøker Epic Games fordi «Fortnite» er for avhengighetsskapende

- Hadde vi visst det, hadde vi fulgt mer med på hva barna spilte.

7. oktober 2019 11:44

(PressFire.no): Et kanadisk advokatselskap har varslet at de kommer til å opprette et massesøksmål mot Epic Games for utviklingen av deres «Fortnite». 

Grunnen skal være at spillet er for avhengighetsskapende, og at utviklerne visste dette da de lagde spillet.

- Epic Games, da de lagde «Fortnite», hyret psykologer i mange, mange år. De gravde seg virkelig inn i menneskehjernen og de la mye krefter i å gjøre det så avhengighetsskapende som mulig, sier advokat Alessandra Esposito Chartrand i selskapet Calex Légal til CBC.

- De la med vitende og vilje ut et veldig, veldig avhengighetsskapende spill på markedet, som også er rettet mot unge.

Det er på vegne av foreldrene til to barn på henholdsvis ti og femten år at advokatselskapet saksøker Epic Games.

Advokatene sammenligner saken med et massesøksmål mot tobakkbransjen i Quebec i 2015, hvor selskapene ble dømt for å ikke ha opplyst godt nok ovenfor kundene sine at røyking er skadelig.

- Hadde vi visst at spillet var så avhengighetsskapende at det ville ødelegge barnet vårt sitt liv, hadde vi aldri latt de starte å spille «Fortnite», eller så hadde vi fulgt med mye nærmere, skal foreldrene ha uttalt til advokatselskapet.

Det skal nevnes at «Fortnite» ble utviklet i etterkant av braksuksessen «PlayerUnknown’s Battlegrounds», som handler om bortimot det samme (dog med en mer realistisk setting), som igjen var en videreutvikling av «Battle Royale»-sjangeren i tidligere spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3