Forbyr «Tropico 5» i Thailand

Frykter at det kan ødelegge ro og orden.

5. august 2014 12:49

(PressFire.no): Militærjuntaen som tok kontroll over Thailand i mai forbyr nå salg av strategispillet «Tropico 5».

Sensurorganet i landet skal ha gitt distributøren beskjed om at «enkelte deler av innholdet kan påvirke ro og orden i landet», hevder markedssjefen i selskapet som distribuerer spillet, Nonglak Sahavattanapong, overfor AP.

Den skriftlige beskjeden skal ha kommet fra kulturdepartementet på mandag.

Bygg din egen «bananrepublikk»

I «Tropico»-spillene skal du bygge din egen sivilisasjon eller en såkalt «bananrepublikk». Spillet er kjent for å ha en lett humoristisk tone.

Det femte spillet har handling som går fra kolonitiden til nåtid, hvor man er innom både andre verdenskrig og den kalde krigen.

Du kan også velge å kontrollere media og styre landet som diktator.

22. mai ble Thailand tatt i et militærkupp og styres nå av en junta.

Upassende for situasjonen

Ifølge distributøren av spillet, kan det være deler av historien i spillet som er «upassende for situasjonen landet befinner seg i nå». Distributøren vil ikke prøve å jobbe mot avgjørelsen til sensurorganet.

Thailand sensurerer allerede ting som blir ansett som umoralsk i media, som porno, sigaretter og alkohol. I tillegg slås det hardt ned på alt som kan oppfattes som kritikk av monarkiet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3