Forbyr «Call of Duty» og «Medal of Honor» i Pakistan

- Et forsøk på å forgifte sinnene til de unge.

25. januar 2013 13:17

(PressFire.no): De populære krigsspillene, «Call of Duty: Black Ops II» og «Medal of Honor: Warfighter», blir nå fjernet fra butikker i Pakistan fordi de «fremstiller landet som et fristed for terrorister».

Begge spillene har handling fra konfliktsituasjoner i Midtøsten, og nå har det pakistanske folk reagert på at landet blir fremstilt ufordelaktig.

- Må ta konsekvensene om man selger

Det er butikkene selv som har klaget inn spillet og nå har landets interesseorganisasjon (APCDACTM) for salg av cd-er, dvd-er og kassetter iverksatt boikott hvor butikker over hele landet skal ha fjernet spillene fra hyllene.

- Organisasjonen har alltid boikottet denne typen filmer og spill. De har blitt utviklet mot landets nasjonalfølelse og hellighet. Spillene «Medal of Honor: Warfighter» og «Call of Duty: Black Ops II» (bildet) har blitt utviklet mot Pakistan, og organisasjon har boikottet salget fullstendig.

- Butikkeiere er advart og vil være ansvarlige for konsekvensene hvis man blir tatt i å selge disse spillene, heter det i skrivet fra organisasjonen, ifølge Fox News.

Ifølge sjefen for APCDACTM, Saleem Memon, er problemet at spillene kritiserer den pakistanske hæren.

- De fremstiller landet i et dårlig lys, skal han ifølge Fox News ha sagt.

- Psykologisk krigføring fra USA

En pakistansk sikkerhetsoffiser, som ville være anonym, forteller Fox News at disse spillene er en del av det han kaller «psykologisk krigføring».

- Disse spillene er et forsøk på å forgifte sinnene til de unge mot Pakistan, sier han.

Videre forklarer han at han ser på disse spillene som «amerikanske forsøk på å forberede pakistanske hoder på å motta rapporter om en feilet stat, et ynglested for terrorister og å rettferdiggjøre en fremtidige hvor ungdom vil akseptere drap på pakistanere».

Fox News kan imidlertid melde at det fremdeles er mulig å finne spillene i butikkene, og at de er bestselgere i tillegg til at de også omsettes stort på piratmarkedet i landet.

En butikk Fox News har snakket med forteller at han har solgt rundt 1000 eksemplarer av «Medal of Honor Warfighter».

«Battlefield 3» totalforbudt i Iran

Dette er ikke første gang skytespill har blitt forbudt i Midtøsten - i 2011 raidet Iranske myndigheter butikkene i landet for Electronic Arts-spillet «Battlefield 3».

I en underskriftkampanje, som ble signert av minst 5000, het det at «spillet har som hensikt å presse det internasjonale smfunnet til å frykte Iran».

«Battlefield 3» har en handling lagt til grenseområdet mellom Iran og Irak, før en rykker inn til de nordlige delene av Iran for å bekjempe trusselen om bruk av atomvåpen. Senere tar historien i enspillerdelen, lagt til 2014, oss blant annet til Paris og New York.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3