For lite plass på Ipad-en?

Her er løsningen film- og musikksamlingen kan sette pris på.

(PCWorld.no): Har kapasiteten på nettbrett og mobiltelefon blitt for lite i forhold til hva du ønsker å ha med deg av video?

Kanskje kapasiteten blir for liten spesielt i forhold til hva barna ønsker å ha med av filmer?

For undertegnede er dette et reelt problem. Ipad-ene har blitt trofaste følgesvenner på bilturer og andre reiser.

Kan fraktes i lomma

I bilen, kombinert med bilholdere for Ipad, har en Samsung SmartHub - som vi har testet tidligere - fungert greit, men den er ikke veldig praktisk ettersom den krever en omformer for å fungere på 12V i bilen.

Gjennom at Samsungs løsning har optisk stasjon og ekstern strømforsyning, blir den også relativt stor. Et annet alternativ vi tidligere har sett på er Kingstons Wi-Drive, som i likhet med StoreJet Cloud har internt batteri.

Transcend StoreJet Cloud kan da framstå som et bedre alternativ. Størrelsen gjør at den lett kan fraktes i lomma og med internt batteri kan den lettere brukes hvor som helst. Lading av batteriet kan skje via usb eller via medfølgende strømadapter.

Kapasitetsalternativene er 32 og 64 gigabyte. En 128 gigabyte-versjon er også lansert, men vi har enn så lenge ikke sett denne tilgjengelig på det norske markedet.

Eget nettverk

Filene du legger over på Transcend StoreJet Cloud må naturlig nok være i et format som enheten de skal spilles av på støtter.

Det følger ikke med programvare for dette, men for eksempel kan gratisprogrammet Handbrake, som finnes både til Mac og Windows, være en aktuell løsning.

Cyberlink MediaEspresso kan også være en anbefalt løsning under Windows - det er ikke gratis, men utnytter teknologi i nyere Intel-prosessorer for å gjøre jobben raskere.

Det finnes også flere andre gratisprogrammer som tar på seg denne oppgaven. Her er gjerne Android-enheter mer fleksible i hvilket format som støttes enn hva som er tilfelle for iOS-enheter.

I tillegg til film kan man også spille av musikk som er lagret på enheten. Også en del typer bilder og dokumenter kan lagres og åpnes.

Film og musikk tror vi imidlertid blir de mest aktuelle bruksområdene.

Ønsker du en internettforbindelse samtidig som telefonen eller nettbrettet er tilkoblet lagringsenheten, må du inn i innstillingene og koble enheten til et annet trådløst nettverk.

Les også: Smart, annerledes og stilig nettbrett

 

Brukervennlig app

Vi testet StoreJet Cloud mot blant annet tre Ipad-er på en togtur til Nord-Norge under årets høstferie - det var ingen problemer med å spille av film på alle samtidig. Vi har også testet enheten mot en Android-telefon.

For å legge over videofiler kobler man enheten til pc-en via usb. Hastigheten var rundt 15 megabyte per sekund når vi la over filer fra vår pc.

Enheten dukker opp som en ekstern harddisk - med andre ord er ingen programvare nødvendig for å flytte data til og fra.

Video spilles av via en egen app fra Transcend. Brukervennligheten er her god og ikke mange instruksjonene måtte til for at ungene selv styrte avspillingen.

Det er også mulig å bruke den samme app-en til å spille av filer som er lagret lokalt på telefonen eller nettbrettet.

Batteritiden er oppgitt til seks timer. Ut i fra våre erfaringer stemmer dette ganske bra i praksis, uten at vi har gjort noen konkrete målinger.

 

Konklusjon

Etter hvert har det kommet flere slike lagringsløsninger på markedet. Funksjonaliteten varierer litt og det kan være verdt å se på løsningene fra Samsung, Kingston, Seagate og CloudFTP.

De to sistnevnte har vi imidlertid ingen praktiske erfaringer med. Seagates løsning baserer seg på en 500 gigabyte harddisk og har da fordelen av å gi mye tilgjengelig lagringsplass, mens CloudFTP baserer seg på at du har et lagringsmedie koblet til via usb – for eksempel en minnepinne.

Også Samsungs løsning baserer seg på ekstern harddisk eller minnepinne. På Transcends løsning er det kun intern lagringsplass.

På noen områder blir funksjonaliteten for Transcend StoreJet Cloud litt begrenset.

Men den er god og brukervennlig på det vi tror vil være det mest aktuelle bruksområdet – videoavspilling. Cirka 650 kroner for 64 gigabyte-versjonen er slettes ikke ille - sett ut i fra egenskapene - og det er samtidig et par hundrelapper mindre enn hva Kingstons sin løsning koster med samme kapasitet.

Les også: Ferie med Ipad i baksetet

Oppsummering
Positivt
Enkel i bruk. Kan brukes om ekstern usb-disk.
Negativt
Ikke støtte for Windows 8/RT/Phone.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3