For en måned siden flyttet de inn i enorme lokaler

Nå kommer oppsigelser i «God of War»-studioet.

26. februar 2014 11:11

(PressFire.no): Sony nyter nå svært godt salg av deres nye konsoll, PlayStation 4. Men det betyr ikke at det bare kommer gladsaker fra den japanske elektronikk- og underholdningsgiganten.

De velger nå å si opp folk i Studio Santa Monica, studioet som er mest kjent for å ha hatt fingrene i «God of War»-serien, men også jobbet sammen med ThatGameCompany på kritiker- og publikumsroste «Journey».

Syklus

- Dette er et resultat av en syklus hvor man omprioriterer ressursene i henhold til vekstområder, heter det i en uttalelse fra Sony Computer Entertainment gjengitt av Polygon.

- Vi tar ikke lett på slike avgjørelser, men noen ganger er det nødvendig å gjøre forandringer for å bedre tilpasse studioet til fremtidige prosjekter.

Sony sier ingenting om hvor mange som har mistet jobbene sine, men forteller videre at de har tilbudt de som blir påvirket rådgivning og sluttpakker.

Pussig nok kommer dette etter at studioet i slutten av januar kunne fortelle at de flytter inn i nye lokaler som er fire til fem ganger større enn de gamle.

Målet med disse ekstra kvadratmetrene skal være å ta inn mindre studioer under paraplyen, så vel som egne rom til å ta opp lyd og animasjoner.

I januar skrev Variety at Studio Santa Monica hadde 240 ansatte, men at de nye lokalene kan huse opp til 800 personer.

Mystikk rundt neste prosjekt

Studio Santa Monica slapp i fjor «God of War: Ascension» og lite er kjent om deres nåværende prosjekt, men det er sannsynlig at de jobber med noe myntet på PlayStation 4.

Vi vet imidlertid at Corey Balrog, som var regissør på «God of War 2», er tilbake i studioet og at manusforfatter Michael Angeli «Battelstar Galactica» jobber med noe for Studio Santa Monica.

I tillegg assisterer de Ready At Dawn med sitt første fullblods konsollspill, «The Order: 1886», som kommer til PlayStation 4.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3