Folka bak «Test Drive Unlimited 2» frykter for jobbene sine

Atari svinger sparekniven etter å ha tapt 28 millioner kroner i fjor.

14. mai 2012 11:04

(PressFire.no): Like før helgen serverte Atari sitt ferske regnskap. Der kommer det blant annet fram at Eden Games, utviklerne bak «Test Drive Unlimited» og fjorårets oppfølger, skal avvikles.

Det Lyon-baserte spillstudioet lagde også «Alone in the Dark» (2008).


Gikk ut i streik

I tiden etter lanseringen av «Test Drive Unlimited 2» begynte det å sive ut meldinger om at Eden Games måtte nedbemanne. Mange spillskapere måtte finne seg nye jobber, og den resterende arbeidsstokken lot seg provosere av Ataris sparetiltak.

- Eden Games må nå betale prisen for Ataris dårlige ledelse. I flere år har vi vært vitne til flere skifter i ledelsen, og de har ikke nølt da de fikk sjansen til å bli rike til tross for finansielle vanskeligheter, het det i en uttalelse fra Eden-ansatte som blant annet Gamesindustry.biz og Gamasutra refererer til.

Samtidig gikk Eden Games-folkene ut i streik for å vise sin misnøye med ledelsen i Atari, og ville komme i prat med ledelsen som hadde oversett Lyon-studioet siden 2008, hevdet Eden-representantene i fjor.

Atari har overfor GameSpot benektet at de stenger Eden-studioet.

- Vi ønsker å gjøre det klart at vi ikke stenger studioet, og at vi kommer til å fortsette å støtte konsoll- og pc-spillene fra Eden, hovedsakelig «Test Drive Unlimited 2», mens denne prosessen pågår.

Inntektene til Atari ned 34 prosent i fjor

I samme slengen understrekes det at Atari nå omstrukturerer, og skal fokusere tungt på digitale løsninger, onlinespill og mobile plattformer.

Deres mest populære merkenavn skal lisensieres bort og de håper at mobilspill skal bli kjerneforretningen for Atari.

Skjebnen til Eden Games er altså foreløpig uviss, selv om det virker som et definisjonsspørsmål hva som er korrekt status: «Nedbygning» eller «stengning», alt ettersom hvem som uttaler seg.

Men ordlyden i Ataris finansmelding er ikke lystig lesning for Eden.

Det som imidlertid er sikkert er at Atari tapte penger i fjor. I finansåret 2012 (som ble avrundet 31. mars), gikk inntektene ned 34 prosent. Atari tapte 4,78 millioner dollar i denne perioden, som tilsvarer i overkant av 28 millioner kroner.

Trailer fra «Test Drive Unlimited 2», lansert til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 i mai i fjor.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3