- Folk flest styrer unna en konsoll som forbyr bruktspill

Ifølge sjef hos verdens største spillkjede.

13. februar 2013 10:33

(PressFire.no): - Jeg mener rundt 60 prosent av kundene har sagt at de ikke vil kjøpe en ny spillmaskin om den ikke støtter bruktspill, hevdet Gamestops finansdirektør Rob Lloyd på en konferanse i natt, uten å nevne kilden sin.

Gamestop er verdens største butikkjede for salg av videospill, og gjør blant annet stor butikk på å kjøpe bruktspill av kundene og videreselge dem med profitt.

Lloyd kommenterte rykter om at både Microsoft og Sony skal ha planer om å hindre bruktspill på deres neste spillkonsoller. Bransjen har tidligere vært kritiske til videresalg, fordi de mener at det hemmer salget av nye spill og struper inntjeningen deres.

Glødende tema

- Bare rundt fire prosent av bruktsalget vårt er av utgivelser som er nyere enn to måneder, insisterer økonomisjefen, som tror de har minimal innvirkning på den reelle inntjeningen til spillselskapene.

Den kjente analytikeren Michael Pachter ser ut til å være enig med Lloyd, i hvert fall til dels.

I fjor uttalte han at bransjen vil dø om bruktspillsperrer innføres på de nye konsollene, og at «Microsoft og Sony ikke er dumme nok til å innføre dem».

En som gikk enda hardere til verks er Chris Avellone, skaperen av «Planescape Torment». Han håpet at digital distribusjon dolker bruktmarkedet i hjertet.

Skifte i tid

Under nattens konferanse ble det klart at Gamestop stenger 250 butikker i løpet av 2013, samtidig som de utvider med 40 nye butikker i Frankrike.

Årsaken til nedskjæringene er ikke klar, men stadig flere butikker i samme segment har slitt med dalende salg av fysiske spill mens de digitale butikkene øker eksplosivt.

Her til lands ser vi at stadig flere tradisjonelle aktører også prøver seg på helelektroniske løsninger. I forrige måned lanserte Komplett.no digitalt spillsalg

Den nye dominansen finner man hos pcsentralen Steam, som stadig setter nye rekorder for både spillsalg og -bruk gjennom nettklienten sin. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3