Fnatic-kapteinen gir poker-kunnskapene til treneren mye av æren for superstrategiene

26. august 2015 10:17

STOCKHOLM (PressFire.no): Foran et fullstappet Hovet Arena gjorde Fnatic det klart at de er med i verdensmesterskapet i oktober for å vinne.

Hele Hovet Arena ristet da Fnatic og Origen entret scenen for å spille finalen i det europeiske sluttspillet, og med publikumsfavoritt Martin «Rekkles» Larsson fra Sverige i front var det lite å si på engasjementet fra de tilreisende tilskuerene.

Sjokkerte i åpningskampen

Forhåndsfavorittene i Fnatic-laget gjorde det de skulle, men det var Origen som tok det første stikket ved å systematisk ødelegge Fnatic med en av de mest feilfrie kampene undertegnede noen gang har sett i en League Championship Series-kamp.

Det er første gang Fnatic har tapt på tre måneder, eller 22 kamper om du vil. Laget har nemlig ikke tapt en eneste kamp i sommer-delen av ligaen og Origen fikk vist frem noe av det de hadde å tilby fremfor et sjokkert svensk publikum.

Maurice «Amazing» Stuckenschneider

Intens serie

Hele fem kamper måtte til for å kåre en vinner av EU LCS Summer playoffs og det var Fnatic som trakk det lengste strået til slutt etter en vill serie med spenning fra første sekund.

Origen fikk virkelig vist at de er et lag å regne med, og selv om alt fokus har vært på Fnatic i år er det stor grunn til å tro at de kommer sterkere tilbake.

Det var en svært skuffet Maurice «Amazing» Stuckenschneider fra Origen som snakket med PressFire etter kampen og han innrømmet at tapet selfølgelig var skuffende, men han roste debutant Jesper «Niels» Svenningsen for å ta ansvar selv om han er den desidert yngste på laget med sine 17 år.

Han tok ansvar selv om det ikke var meningen at han skulle gjøre det og for det fortjener han all honnør for jobben han gjorde. Han er en ekstremt voksen og moden person for alderen, kunne en tydelig preget Stuckenscneider fortelle til PressFire.

Fnatic vant kampen til slutt 3-2 og går med det inn i verdensmesterskapet med høyeste seed fra Europa og vil derfor kunne ha en betraktelig lettere oppgave i gruppespillet i starten av oktober.

Kim «YellowStaR» Bora. 
Kim «YellowStaR» Bora. 

Annerkjennelse av en fantastisk sesong

Lagkaptein for Fnatic, Kim «YellowStaR» Bora ble kåret til ligaens mest verdifulle spiller og fikk annerkjennelsen på scenen like før kampstart i form av statue og hyllest fra publikumet som var tilstede.

Æren går til Fnatics trener

PressFire fikk også snakket med kaptein Kim i Stockholm etter kampen mot Origen, og på spørsmål om hvorfor laget har prestert så godt kunne han stolt forklare at både spillere og trener Louis «Deilor» Sevilla har jobber knallhardt og målrettet.

Og målet har vært å bli kronet verdens beste lag og han legger ikke skjul på at han har troen på at i år er sjansene større enn tidligere, mye takket være Sevillas egenskap til å utforme strategier.

 – Vår trener er definitivt mye av grunnen til at vi spiller så godt som vi gjør, spillerene mater ham med informasjon og han lager taktikker basert på denne informasjonen.

 – «League of Legends» går ut på å eliminere strategiene til motstanderen og kontre de på best mulig måte, og det har Louis (Sevilla, journ. Anm) enorm erfaring med å gjøre fra hans tid som profesjonell poker-spiller, noe vi nyter godt av.

Går inn i verdensmesterskapet med skremmende statistikk

Med 21 seiere på 21 kamper før møtet med Origen er det ikke uten grunn at Fnatic ble ansett som store forhåndsfavoritter før søndagens kamp.

Den gamle rekorden var nemlig i Nord-Amerika hvor Cloud9 vant 13 kamper på rad uten å tape i 2014, og Fnatic hadde nesten doblet den gamle rekorden med sine 21 sammenhengende seire.

VM i League of Legends

Fire nasjoner i Europa er vertskap for den gjeveste turneringen i verdens største spill. Turneringen varer fra 1 til 31. oktober, og blir spilt i henholdsvis Frankrike, England, Belgia før det hele avsluttes i Berlin, Tyskland.

Her vil de 16 beste lagene fra de ulike regionene i verden samles for å kjempe om tittelen verdens beste lag og det som nok vil bli en solid pengepremie.

Kvalifikasjoner i hele verden

I alle regioner i verden er det nå flust i «League of Legends»-kamper som avgjør hvilke lag som får plass i VM.

Flere lag har allerede kvalifisert seg, blant annet ahq e-sports club og yoe Flash Wolves, begge fra Taiwan og kinesiske LGD Gaming er også kvalifisert til verdensmesterskapet.

Det er flere lag som også har kvalifisert seg, men enda ikke avgjort hvilken seed de vil havne under i sin region.

Sør-Koreanske SK Telecom T1, som vant verdensmesterskapet i 2013, er i for øyeblikket i den kategorien. Laget er også i besittelse av det som ansees av de største innen «League of Legends» som verdens beste spiller, Lee «Faker» Sang-hyeok.

Europas håp

Med seier i finalen har Fnatic sikret seg beste plasseringen man kan få inn i verdensmesterskapet og vil hjelpe mye i gruppespillet da de vil møte antatt svakere motstandere.

De to lagene som da er videre fra Europa og skal forsvare den europeiske regionen er Fnatic og H2k, som får seed to inn i VM. H2k kvalifiserte seg med mest poeng opparbeidet gjennom vår og sommer-delen av LCS med unntak av Fnatic, men de ble automatisk kvalifisert med seier i helgens finale.

Regionskvalifikasjon til helgen

Totalt tre lag skal sendes til VM i «League of Legends» fra den europeiske regionen, men bare to lag har kvalifisert seg foreløpig. Den tredje og siste plassen avgjøres i helgen med en regionskvalifikasjon som er absolutt siste sjans for å få plass i den gjeve turneringen som har startskudd i oktober.

Lagene som deltar i regionskvalifikasjon er Unicorns of Love, Roccat, Origen og spanske Giants Gaming. Laget som går seirende ut fra regionskalifikasjonen blir tildelt den siste plassen fra Europa, riktignok med laveste seed mulig og det vil dermed være vanskeligere for laget å spille seg ut av gruppespillet i VM.

Turneringen blir spilt som singel eliminasjon, best av tre-format. Det vil si at for å spille seg videre i turneringen må man vinne to av tre kamper.

Roccat og Giants Gaming blir da nødt til å spille eksepsjonelt godt ettersom de starter nederste i turneringen og må vinne totalt seks ganger for å få den siste plassen, Origen må vinne fire og Unicorns of Love er direkte kvalifisert til finalen og trenger bare å vinne to kamper for å bli tildelt den siste billetten til verdensmesterskapet.

FOTO: Even Hornnes / Riot Games.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3