Flytter utgivelsen av PS4-prestisjespillet «Bloodborne»

Februar-datoen ryker.

12. november 2014 11:15

(PressFire.no): Sony har bestemt seg for å endre lanseringsplanene til «Bloodborne», det nye fra From Software («Dark Souls», «Demon’s Souls»).

Opprinnelig hadde spillet fått en tidlig februar-dato. Nå flyttes spillet til 25. mars.

Trenger mer tid på oss

Som mange av dere vet, annonserte vi at vårt nye PS4-spill «Bloodborne» får verdenslansering i februar. Dessverre må jeg i dag bekrefte at spillet får en liten utsettelse, for vi trenger mer tid på oss til å gi dere den best mulige opplevelsen, forteller spillprodusent Masaaki Yamagiwa på den offisielle PlayStation-bloggen.

Han går ikke i detalj hva det er i produksjonen som har gitt den forrige deadlinen en trøkk, men understreker at «spillet har godt av litt mer tid i ovnen» før det er ferdig.

Nådeløst

Det kan være elementer ved «Bloodborne» som avslørte behovet for mer jobbing etter en alfa-testrunde nylig. Produsenten benytter i hvert fall anledningen til å takke deltagerne i denne.

Vi er takknemlige for data og tilbakemeldingene vi fikk fra de som var med i vår begrensede alfatest, og denne ekstra utviklingstiden vil gi oss anledningen til å bedre integrere denne lærdommen i spillet, uttaler Yamagiwa.

Det er Hidetaka Miyazaki som har regien og overoppsynet med «Bloodborne», mannen bak det første «Dark Souls» og «Demon’s Souls».

Igjen er det mye som tyder på en nådeløs spillopplevelse i dette nye, som Sony er involvert i på produsentsiden.

Har mer å røpe snart

En demonstrasjon av «Bloodborne» på GamesCom i august understrekte at From Software gjerne vil fri til fans av de tidligere spillene sine – men de introduserer også mer dybde og variasjon i spillmekanikkene.

Angrepene er kjappere, og det ble lagt vekt på et nytt system der spilleren kan få tilbake helse ved å risikere i et altavgjørende, nytt angrep i løpet av et kort tidsvindu.

Miljøene er også interessante, i hvert fall av det PressFire fikk sett i løpet av den tyske spillmessa i høst. En del minner om noe viktoriansk, en gammel, gotisk versjon av London, kanskje, men ubestemmelig nok å plassere tidsmessig og geografisk til at spillet ser unikt ut.

Byen handlingen utspiller seg i heter Yharnam – en by der innbyggerne du treffer gatelangs på ingen måte er gjestfrie.

Produsent Yamagiwa benytter anledningen til å friste litt: i løpet av desember vil From Software avsløre flere nyheter om «Bloodborne».

«Bloodborne» kommer til PlayStation 4 den 25. mars.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3