Fly med Sony Online-sjefen omdirigert etter bombetrussel

Hackere står trolig bak.

25. august 2014 10:38

(PressFire.no): Søndag kom hackere med en bombetrussel mot Sony Online Entertainment-sjefen John Smedley, noe som sannsynligvis var grunnen til at flyet han satt på ble omdirigert fra San Diego til landing i Phoenix, Arizona.

De samme hackerne tok også på seg ansvaret for at PlayStation-tjenesten PlayStation Network ikke fungerte som den skulle søndag.

Ble omdirigert

Bombetrusselen kom via mikrobloggetjenesten Twitter og var direkte myntet mot et American Airlines-fly som John Smedley satt på.

– @americanAir Vi har fått rapporter om at @j_smedley’s fly #362 fra DFW til SAN har eksplosiver om bord, vær så snill og sjekk det, skrev hackergruppen Lizard Squad på Twitter.

Smedley tok selv til Twitter for å bekrefte at flyet måtte lande på en flyplass i Phoenix.

Først skrev han «flyet omdirigert til Phoenix av sikkerhetsgrunner», før han la til en «jeg hater American Airlines».

Etterpå kommer beskjeden om at det var snakk om sikkerheten, og at de sjekket lasten på flyet.

– Ja, flyet mitt ble omdirigert. Kommer ikke til å diskutere mer. Rettferdigheten vil sørge for at de finner disse folka, skrev han til slutt.

FBI etterforsker

En talsmann fra Sony skal ha bekreftet overfor tv-kanalen KPNX-TV at FBI nå jobber med å etterforske saken.

Dette er ikke første gang hackere har slått til mot Sony. I april 2011 slo de til mot en rekke Sony og PlayStation-tjenester og fikk med seg over 77 millioner brukerkontoer med sensitiv data.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3