«Flower» skal blomstre på Vita

Gir det håp om «Journey» på håndholdt?

30. mai 2013 10:50

(PressFire.no): Det andre av tre eksklusive spill Thatgamecompany lagde for Sony og PlayStation 3, «Flower», ser ut til å ta turen over på håndholdtkonsollen Vita.

Spillet dukket nemlig opp på en oversikt med indiespill, som får egen plass på E3-programmet i år. Hele denne oversikten ser du hos Polygon.

IndieCade rydder noen kvadratmeter på det store messeområdet, og gir de uavhengige eller små spillskaperne litt boltreplass.

«»

Journey neste?

Dette gir oss selvsagt grunn til å håpe at også det siste av trekløveret, fjorårets bejublede «Journey», kommer til å følge etter.

Også «fl0w» - det første Thatgamecompany-spillet til PSN - ble portet over på PSP i sin tid.

I «Flower» styrer du vinden og forvandler landskapet i takt med at du vekker naturen til live. Det er mer å regne som en interaktiv opplevelse enn et tradisjonelt spill, noe som etter hvert har blitt varemerket til dette spillstudioet.

- Noe alle ønsker seg

Vi møtte Jenova Chen, en av grunnleggerne i Thatgamecompany, i forbindelse med Game Developers Conference i San Francisco tidligere i år.

Han hintet da om hva som er filosofien bak det neste spillet fra denne kanten, etter «Journey».

- Nettbrett, smarttelefoner eller pc: alle har minst én av delene. Endelig er vi i en tid der spilling ikke er forbeholdt én konsoll. Vi trenger ikke snakke om plattformer, men om kanaler.

- Liker du såpeopera, drama, komedie, kjærlighet eller sport? Det er kanaler som i realiteten er følelser myntet på forskjellig demografi, sa Chen til PressFire

- Før handlet det om å utvikle noe for en utgiver, mens vi nå kan henvende oss direkte til mennesker.

- «Minecraft» er allerede en suksess. Alle unger vil bygge med Lego, skape sin egen verden enten det er med plastklosser, leire eller digitalt. 

- Det handler om å tilby en tjeneste, noe alle ønsker seg, sa Chen, og røpet at han ikke ønsker å tilknytte seg en spilldistributør neste gang - eller love seg bort til en plattformprodusent.

E3 går i år av stabelen 11.-13. juni i Los Angeles. Dagen før får vi en rekke pressekonferanser fra de store aktørene i bransjen, som setter tonen for en liten uke med spillannonseringer, intervjuer og presentasjoner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3