Florence + The Machine: - Spillmusikk er utrolig vakkert og emosjonelt

Nå bidrar de til «Final Fantasy XV».

31. mars 2016 14:17

(PressFire.no): At kjente artister har begynt å involvere seg mer i spillproduksjoner er ikke akkurat noe nytt.

David Bowie lagde musikken til «Omikron: The Nomad Soul», mens ryktene skal ha det til at Michael Jackson var mannen bak musikken til «Sonic 3», for eksempel.

Og i nyere tider har vi sett Paul McCartney lage en musikkvideo (!) for «Destiny».

I dag slapp Square Enix en ny trailer til «Final Fantasy XV», med musikk produsert av Florence + the Machine.

- Det er fantastisk å være en del av «Final Fantasy», sier frontfiguren i bandet, Florence Welch, i en video lagt ut på YouTube.

Spillmusikk var ikke noe Welch hadde hørt særlig på før, men hun fattet interesse via å tilfeldig slumpe innom radiokanalen Classic FM.

- Det var et to-timers program på radioen om klassisk musikk i spill, og det var så inspirerende. Det var et helt område innenfor musikk jeg ikke visste noe om.

- Det var skikkelig facinerende, og musikken var utrolig vakker og emosjonell. Jeg tok det som et tegn på at jeg burde se hva jeg kunne gjøre innenfor dette mediet.

Låten Florence og co har spilt inn er en cover av Ben E. Kings klassiker Stand by me fra 1960, til bruk i den nyeste traileren til spillet.

- Stand by me er en av de beste sangene noensinne, så du kan egentlig ikke gjøre det bedre. Så det handlet mer om å få den låten inn i Florence and the Machine-settingen.

«Bare lag noe vakkert», var oppdraget fra Square Enix – du kan dømme selv ved å se traileren under her. Merkverdig nok har den nye låten blitt lagt til kun i den japanske traileren – og kun etter en to minutter lang gameplay-trailer.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3