- Flertallet er ikke klare for digitalhandel

Spilldiskenes tid er ikke over, mener Sony.

25. juni 2013 10:14

(PressFire.no): - Vi ønsker å tilby like spilleregler, la kundene selv bestemme, proklamerer Guy Longworth om digitalt innhold kontra fysiske spilldisker.

Vi forsøker ikke å utnytte dem, vi tror på å tilby valgmuligheter, sier Sony-toppen i et intervju med Gamesindustry International fra E3-spillmessa.

- Foretrekker butikk

Dermed følger Longworth trygt i sporet som Sony bevegde seg i under E3 i Los Angeles for et par uker siden. PlayStation 4 skal ikke tvinge deg til å bli heldigital med det første – om du ikke ønsker det.

Longworth understreker at han heller ikke tror det er noe vits for bransjen å tenke på spilldiskene som utdøende.

-  Det er slik at flertallet vil gå til sin GameStop- eller Best Buy-butikk, de vil ikke handle digitalt riktig enda. Hvordan dette vil forandre seg i fremtiden, er vanskelig å spå, mener Longworth.

- Folk kan ende opp med å bli ganske overrasket, for jeg tror fysiske spilldisker kan leve mye lenger enn hva enkelte tror, sier Guy Longworth, som er merkevaresjef for PlayStation i USA.

- Handler ikke bare om grafikken

I likhet med Xbox One-spill, kommer også Sony til å rulle ut digitalversjoner av PS4-titlene på PlayStation Store samtidig med at de havner i butikkhyllene.

Longworth sier seg enig i påstanden at Xbox One og PlayStation 4 er to konsoller som deler en rekke likheter, mer enn forrige generasjon, først og fremst når det gjelder hva som skjuler seg under panseret.

- Realiteten er at hver gang vi går inn i en ny generasjon så endrer spillereglene seg.

- Vi tror faktisk at vi kommer til å ha overlegen grafikk, men hele verdispørsmålet er nødt til å være riktig, understreker han.

- Det handler ikke bare om grafikken. Hva er vår politikk? Hva står vi for, og hvordan kommuniserer vi dette, mener Guy Longworth er minst like viktige prinsipper for å vinne den forestående konsollkrigen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3