- Flere ville kjøpe Lionhead, men Microsoft ville ikke gi fra seg «Fable»

12. mai 2016 12:07

(PressFire.no): Det begynner å bli noen uker siden Microsoft noe overraskende kom med meldingen om nedleggelse av flere europeiske spillstudioer.

Det var spesielt overraskende at det britiske studioet Lionhead ble lagt for hugg.

«Fable Legends» kom aldri ut.

«Fable» ikke til salgs

Skal man tro kilder, så ser det ut til at Microsoft er villige til å legge ned eller selge studioet, men ikke skilles med selve serien.

Det spillbloggen Kotaku som hevder å ha kilder som hevder at «flere kjøpere» sto klar til å kjøpe Lionhead i den lovbestemte perioden hvor britiske myndigheter krever at man ser på muligheter for å redde bedriften.


Store aktører

Kildene hevder at det var blant de største aktørene i spillbransjen som var aktuelle kjøpere, og en avtale skal ha vært så nære at det ble signert intensjonsavtaler.

Angivelig skal tilbudene også ha vært i klassen «flere hundre millioner», men da inkludert «Fable»-merkevaren. Microsoft skal imidlertid ikke ha vært villige til å gi fra seg serien, og dermed skal også kjøperne ha gått fra forhandlingsbordet.

Eneste muligheten skal i så fall vært å gi ut «Fable»-spill under en lisensavtale med Microsoft, som ikke skal ha vært spesielt attraktivt for nye eiere. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3