Flere nettsider hevder utviklingen av «Scalebound» har startet igjen

Denne gangen er det Nintendo som betaler.

19. februar 2019 12:52

(PressFire.no): Det ble en krokete utviklingstid for «Scalebound», spillet som skulle komme eksklusivt til Xbox One – først ble det avslørt til stor ståhei i 2015 med utgivelse året etter.

Det var Microsoft som hadde punget ut for spillet, som først ble dyttet tilbake til 2017, før det rett og slett ble kansellert.

I det action-fokuserte rollespillet skulle vi ta rollen som Drew, som hadde en stor drage kalt Thuban som «kjæledyr».

Bak utviklingen sto leiesoldatene i Platinum Games, og studiosjef Hideki Kamiya skal selv ha stått bak utførelsen av spillet – et spill han visstnok hadde hatt lyst til å lage i lang tid, siden han lenge hadde hatt lyst til å utvikle et mer fantasy-basert spill.

Nå er det derimot blitt blåst liv i ryktene igjen, og det er nettsiden Nintendo-Insider.com som hevder å ha kilder på at «Scalebound» igjen er under utvikling, men at det denne gangen er Nintendo som har åpnet lommeboka.

Spillet skal med andre ord nå være eksklusivt til Switch.

Ikke akkurat kjempenyheter i seg selv, slike rykter er det åtti av på dusinet i denne bransjen, men nå har også den langt større nettsiden VG247.com kastet seg på.

De sier de har hørt de samme ryktene, uavhengig av Nintendo-Insiders egne kilder.

Også Game Informers Imran Khan sier han har hørt «veldig mye» om et spill som var «død og begravet» og «offisielt kansellert» – et spill «folk ikke vil forvente», som Nintendo nå gjenoppliver.

Platinum Games har de siste årene fått et godt lynne til Nintendo, og utviklet både «The Wonderful 101», «Star Fox Zero» og «Bayonetta 2» til Wii U – og i disse dager lager de «Bayonetta 3» og «Astral Chain» til Switch.

Kamiya er derimot bare kreditert i en slags veileder-posisjon i det sistnevnte spillet, hvilket kan bety at han er opptatt som produsent på noe annet. Han har i tillegg re-tweetet en tweet som nevner «Scalebound» i natt.

Lass på med salt, pepper og hvitløkskrydder – dette er ubekreftede greier så langt – men tiden vil vise. Eventuelt lege alle sår.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3