Flere av lovforslagene om «loot-crates» har blitt godkjent av Senatet i Hawaii

Et steg nærmere å regulere «gambling-lignende elementer» i dataspill.

7. mars 2018 13:11
Politiker Chris Lee står bak forslagene.

(PressFire.no): Forrige måned ble det klart at den amerikanske delstaten Hawaii skulle stemme over fire lovforslag som omhandlet mikrotransaksjoner og «gamblinglignende mekanikker».

I praksis var det to lover som ble foreslått, men sendt ut i to utgaver hver – til både Senatet og Representantenes Hus.

De to første, House Bill 2686 og Senate Bill 3024, var for å lovpålegge 21 års aldersgrense på alle spill som inneholder «vilkårlige belønninger» eller «virtuelle gjenstander som kan gi vilkårlige belønninger».

De to siste, House Bill 2727 og Senate Bill 3025, var for å tvinge utviklerne til å oppgi nøyaktige sannsynlighetstall i spill som inneholder loot crates, og for å merke spillene som inneholder slike elementer.

Merkingen skal, om den blir godkjent, ha følgende ordlyd: «Advarsel: Inneholder in-game-kjøp og gamblinglignende mekanikker som kan være skadelige eller avhengighetsskapende».

Alle lovforslagene har også spesifikt oppgitt at en utgiver ikke kan endre spillkoden til å implementere mikrotransaksjoner etter utgivelse.

Har blitt stemt på

Nå har tre av forslagene blitt stemt på i sine respektive forsamlinger: House Bill 2727, Senate Bill 3024 og Senate Bill 3025 har alle enstemmig gått gjennom godkjennelsesprosessen. House Bill 2686 er blitt holdt tilbake.

Sånn det fungerer, så vil disse forslagene nå gå til motpartene (Huset sender til Senatet, og vice versa) for å godkjennes der. Dette tar fire til seks uker. Deretter vil lovforslagene bli lagt fram for guvernøren, som signerer og gjør forslagene om til lov.

Det skal påpekes at House Bill 2727 og Senate Bill 3024 har fått nye startdatoer, lagt til år 2050, for å gi tid til «mer diskusjon». Dette er sannsynligvis gjort for å ikke forhaste en igangsettelse før alle har fått sagt sitt, og en endelig dato vil bli lagt til før det eventuelt stemmes om loven.

Senate Bill 3025, som krever merking av spill og opplysing om vinnersjanser i loot-crates, har derimot ikke fått en ny startdato, og kan dermed tre i kraft øyeblikkelig dersom den også skulle gå gjennom i Huset.

Ettersom Huset allerede har godkjent House Bill 2727, som omhandler det samme, virker det ikke usannsynlig at dette kan skje ganske kjapt.

Uansett – lovforslagene er nå et steg nærmere til å bli lov i delstaten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3