Fjortenåring hacket Xbox 360 og «Modern Warfare 2»

Nå jobber han for Microsoft.

29. mai 2011 16:16

I kjølevannet av innbruddet på PlayStation Network skal en fjorten år gammel gutt fra Tallaght, Dublin ha forsøk å hacke seg inn i Xbox 360-systemet.

Men ganske overraskende avslører Microsoft-sjefen i Irland, Paul Rellis, at selskapet nå samarbeider med den unge gutten for «å hjelpe ham å bruke ferdighetene på mer lovlig vis». Det skriver herald.ie.

Det var i en tale til Bank of Irland i forbindelse med Business Week at Rellis avslørte at de jobber med tenåringen. Phishing-forsøket på Xbox 360 ble oppdaget i kjølevannet av den gigantiske sikkerhetskrisen på Sonys Playstation 3.

Den gryende hackeren skal ha klart å utnytte et sikkerhetshull for å innhente sensitiv informasjon til de som spilte enormt populære «Call of Duty: Modern Warfare 2» på Xbox 360.

Selve innbruddet var isolert til «Modern Warfare 2» og rammet ikke andre Xbox 360-tjenester, slik Sony opplevde gjennom angrepet på PlayStation Network. Det er usikkert om fjortenåringen fikk hentet ut noen informasjon, men Microsoft klarte i det minste raskt å spore opp den skyldige.

I Sonys tilfelle klarte hackere å få med seg sensitive opplysninger til totalt 100 millioner brukere. Sony vet foreløpig hvem som utførte innbruddet.

OPPDATERING: Microsoft har kommet med en uttalelse til Kotaku hvor de avkrefter at de jobber med 14-åringen fra Irland. Paul Rellis skal ifølge Microsoft aldri ha sagt noe i nærheten av det Irsk media påstår. 

- Microsoft han bekrefte at selskapet ikke har tilbudt seg å lære opp en fjortenåring fra Tallegh som utførte et phising-forsøk, skal Microsoft ha sagt i uttalelsen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3