Fjernet «Modern Warfare»-brett på grunn av Islam-tekst

- Ikke meningen å provosere.

8. oktober 2012 14:04

(PressFire.no): Etter reaksjoner har Activision og Infinity Ward nå sett seg nødt til midlertidig å fjerne et av de mest populære flerspillerbrettene i «Call of Duty: Modern Warfare 2» og «Call of Duty: Modern Warfare 3».

Muslimske spillere har reagerer på bilderammer som har islamske sitater fra profeten Mohammed.

- Unnskyld

Problemet er at bildene henger på baderommet i spillet. Ifølge Islam hører ikke hellig skrift til på toalettet.

Etter at muslimske spillere har påpekt dette overfor Activision, ber utgiveren nå om tilgivelse.

- Vi ber om unnskyldning til alle som føler seg støtt av bildet. Vi visste ikke om problemet og det var aldri meningen å provosere. Vi jobber så raskt som mulig med å fjerne bildet og andre lingende bilder vi eventuelt finner i spillet, forteller en talsperson til Kotaku.

Jobber med å forandre brettet

- Activision og våre utviklere har respekt for andre kulturer og trosretninger, og er følsomme overfor bekymringer fra lojale spillere.

- Vi takker fansen for at vi ble gjort oppmerksomme på dette, sier spillutgiveren.

De forklarer videre at de jobber med en oppdatering som luker ut den hellige skriften fra både «Call of Duty: Modern Warfare 3» og «Call of Duty: Modern Warfare 2».

I mellomtiden har de fjernet Favella fra flerspilleropplevelsen i påvente på at bilderammene med den hellige skriften blir tatt bort fra toalettet.

En av de som har latt seg provosere av teksten skriver nå på Youtube at det aldri var ønsket at utviklerne skulle fjerne brettet, men å endre det.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3