Fjerner klassiske «Hearthstone»-kort

Kan ikke lenger brukes i «standard»-modusen.

17. februar 2017 17:08
Mage sitt klassekort, Ice Lance

(PressFire.no): Blizzard annonserte nylig store endringer innenfor spillformatene i kortspillet deres «Hearthstone».

For en liten stund tilbake ble spillerne introdusert til de to forskjellige måtene å spille kompetitivt på, Standard og Wild.

I Standard er det kun kort som har blitt sluppet fra de to siste årene som kan bli brukt, i tillegg til kort fra Basic- og Classic-sett. I Wild derimot kan spillerne ta i bruk alle kortene som noen gang har blitt sluppet.

Med andre ord har spillerne tatt i bruk kort fra Basic og Classic settene helt siden «Hearthstone» ble lansert i 2014.

Nå forsvinner kjernekort 

Nå har Blizzard valgt å pensjonere noen av kortene som kan bli sett på som kjernekort fra Classic- og Basic-settene i form av et Hall of Fame-system.

Dette vil føre til at kortene vil forsvinne fullstendig fra Standard og den kompetitive scenen til spillet. Blizzard begrunner fjerningen av kortene med at ting hadde vært kjipere dersom de skulle fortsatt ha vært i modusen:

- Variasjonen ville blitt mer redusert, potensielle nye spennende kort blitt mindre interessant og selve følelsen rundt spillet blitt mindre dynamisk, skriver Blizzard på forumet deres.

Azure Drake, Sylvanas Windrunner og Ragnaros the Firelord vil bli satt i Hall of Fame. I tillegg til det vil Warlock miste Power Overwhelming, Mage mister Ice Lance og Rogue mister Conceal.

- Når det er de samme kortene som dukker opp gang på gang og blir sett på som kort du må ha med i kortstokken din, blir den kreative siden av å bygge sitt eget deck noe redusert, skriver Blizzard videre.  


Warlock sitt klassekort, Power Overwhelming
Warlock sitt klassekort, Power Overwhelming

Full refusjon

Som regel pleier spillere å disenchante kort for full verdi når Blizzard endrer på disse.

Men når denne endringen kommer, vil ikke spillerne trenge å disenchante kortene, siden de forsvinner av seg selv.

Istedet mottar spillerne den fulle verdien automagisk når de logger inn i spillet. Hvis spilleren eier både de vanlige kortene i tillegg til gullversjonen av kortene vil spillerne kun få tilbake verdien for gullversjonen.

Så hvis du eier alle kortene som vil bli endret på, vil du få tilbake all dusten, i tillegg til å beholde kortene.

Blizzard skriver også at de forventer å slippe rundt 130 nye kort på starten av 2017, 130 kort midt på året og 130 til på slutten av året.

Altså alt i alt, 390 splitter nye kort iløpet av 2017. Yikes!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3