Fjerner dårlige Sonic-spill

SEGA rydder i butikkhyllene for å unngå at det blå pinnsvinet blir forbundet med søppel.

7. oktober 2010 14:11

SEGA har innsett at biblioteket av Sonic-spill er variert. Ikke bare når det gjelder nytenkning innenfor en relativt tradisjonell plattformspillsjanger – men også når det gjelder kvaliteten. Derfor har selskapet besluttet å fjerne Sonic-spillene som har fått hardest medfart av kritikerne opp gjennom årene. Frykten for at Sonic skal bli synonymt med søppel, er årsaken.

Og det er Sonic-spillene med lavest score på Metacritic som nå blir faset ut, bekrefter Jurgen Post fra SEGA.

- Ethvert Sonic-spill med middels score på Metacritic blir fjernet. Vi må gjøre dette og heve verdien til merkenavnet. Dette vil være viktig når flere store Sonic-titler ankommer i fremtiden, sier Jurgen Post til MCV.

- Vi kunne tjent masse penger på gamle Sonic-titler, men la oss holde antallet Sonic-spill som er tilgjengelig under kontroll. Ellers kan det oppstå kannibalisme. Hvis det er ti Sonic-spill i butikkhyllene, og folk ser «Sonic Rush DS» eller «Sonic Rush Adventure», er det ikke sikkert at det hjelper vår langsiktige strategi, fortsetter han.

Flere profilerte Sonic-spill er på trappene denne høsten. «Sonic 4: Episode 1» lanseres på XBLA, PSN og WiiWare i neste uke (iPhone-varianten ligger allerede på App Store). DS- og Wii-spillet «Sonic Colours», samt Kinect-spillet «Sonic Free Riders», kommer også ut før jul.

Trailer fra «Sonic 4: Episode 1», som lanseres på PSN 12. oktober, XBLA 13. oktober og WiiWare 11. oktober. App Store har allerede fått spillet.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3