Fjerner alle spor av sørstatsflagget i App Store

– Brudd på retningslinjene.

26. juni 2015 10:11
Dette spillet er nå fjernet fra App Store.

(PressFire.no): Sørstatsflagget bærer en arv fra den amerikanske borgerkrigen ikke alle setter pris på.

På en den ene siden representerer flagget en blodig epoke i USA, med undertoner av slavedrift, rasehat og undertrykkelse. Andre mener at å fjerne flagget er feil, og vil tillegge det mer betydning i dag enn fortjent.

Flagget vaier fortsatt utenfor en rekke offentlige institusjoner, men er nå i ferd med å renskes bort fra offentligheten etter forrige ukes tragedie i Sør-Carolina.

Drapsmannen Dylann Roof valgte å
asssosiere seg med sørstatsflagget
på flere bilder.
(Foto: Lastrhodesian.com/handout).
Drapsmannen Dylann Roof valgte å
asssosiere seg med sørstatsflagget
på flere bilder.
(Foto: Lastrhodesian.com/handout).

Flaggsensur

Presset mot myndighetene for å få sørstatsflagget fjernet har økt de siste dagene etter kirkemassakren i Sør-Carolina.

Nå har Apple tatt grep og fjernet dette symbolet fra App Store.

Touch Arcade skrev først om noen av spillene som nylig ble tatt bort fra App Store. Kjennetegnet ved spillene som er tatt bort, er at de inneholder dette flagget.

 Vi har tatt bort programmer fra App Store som bruker sørstatsflagget på en støtende eller ondskapsfull måte, i brudd med våre retningslinjer, kommenterer Apple til Touch Arcade.

Nettsiden spekulerer i at Apple nå vil gå i dialog med utviklerne bak disse spillene for å forsøke å finne løsninger. Dette kan innebære å ta bort flagget, eller erstatte det med annen symbolikk.

Inntil videre er spillene Apple har sensurert, tatt bort fra App Store.

Apple-sjef Tim Cook ønsker større fokus
på symbolbruk og kamp mot rasisme.
(Foto: Twitter).

Apple til kamp mot rasisme

Apple-sjef Tim Cook varslet at noe slikt kunne være aktuelt, ved å legge ut denne Twitter-meldinga i forrige uke.

Mine tanker går til ofrenes familier i Sør-Carolina. La oss hedre livene deres ved å utrydde rasisme og ved å fjerne symbolene og budskapet som nører opp under det.

Dylann Roof (21) skjøt og drepte ni personer i en afroamerikansk kirke i Charleston, Sør-Carolina i forrige uke. Roof poserte på en rekke bilder med dette flagget.

Det har vekket en ny debatt i USA, om bruken av dette symbolet. En rekke butikkjeder, som Walmart, Amazon, eBay og Sears, har bestemt seg for å gjøre det samme som Apple – og har stanset salget av produkter som assosierer seg med flagget.

Et av spillene som nå er
tatt bort fra App Store.

Nekter å endre på spillet sitt

Apple kom senere på banen og forklarte at de ikke vil gjennomføre en slik flaggsensur når det gjelder spill eller programmer lagd med fokus på historie eller undervisning, skriver Tech Crunch.

Tech Crunch spekulerer i at Apple kan komme til å mykne opp denne sensuren, eller inngå et slags kompromiss i tiden som kommer.

Det oppstår trolig en gråsone her, når det skal avgjøres hva som har historisk karakter eller er egnet til undervisning.

En av utviklerne bak et spill som nå er fjernet fra App Store, Maxim Zasov, sier i en uttalelse til Touch Arcade at de ikke har tenkt å bytte ut noe av innholdet for å få spillet sitt – «Ultimate General: Gettysburg» – tilbake i varmen.

«Ultimate General: Gettysburg».

Zasov sier at de forstår at dette er et sensitivt tema for amerikanerne nå, men at de ønsket å lage et spill som er historisk korrekt og mest mulig likt slaget ved Gettysburg.

– Vi har fått mange takknemlige brev fra amerikanske lærere som bruker spillet vårt i historieundervisningen for å la ungene oppleve et av de viktigste slagene i amerikansk historie, sier han til Touch Arcade.

– Spielbergs «Schindler’s Liste» (1993) forsøkte ikke å forandre filmen sin for å se mer behagelig ut. Den historiske «Gettysburg»-filmen (1993) ligger fremdeles på iTunes. Vi tror at alle historiske kunstformer – bøker, filmer, eller spill som de vi lager – hjelper til å lære og forstå historie, ved å skildre begivenhetene slik de var.

Maxim Zasov sier Game Labs derfor ikke vil bøye etter, og endre på innholdet i spillet sitt – selv om det nå er tatt bort fra App Store.

FOTO (hovedbilde): Mladen Antonov, Afp/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3