«Final Fantasy XV»-sjefen slutter og kansellerer nesten alle utvidelser

8. november 2018 12:52

(PressFire.no): Det er i en video hvor Square Enix forteller om planene for «Final Fantasy XV» at de avslører at regissør og leder for spillet, Hajime Tabata, går av og forlater Square Enix.

I tillegg avslører de at tre av de fire planlagte utvidelsen til spillet blir skrotet – kun «Episode Ardyn» blir sluppet og kommer i mars 2019.

Både «Aranea», «Lunafreya» og «Noctis», som ble avslørt i april, blir kansellert.

I videoen forteller Tabata at han nå vil «gi stafettpinnen til den neste generasjonen». Han har nå startet eget selskap, hvor han skal lage et spill basert på «all kompetanse han har utviklet gjennom årene».

Dette kommer etter at den japanske spillgiganten måtte rapportere 33 millioner dollar i tap for halvåret – rundt 270 millioner kroner med dagens kurs. Det på tross av at de slapp det nye «Tomb Raider»-spillet ble sluppet i perioden.

Tapet skal være knyttet til kanselleringen av utvidelsene til «Final Fantasy XV» – studioet bak, Luminous Productions, har nemlig også et stort spill på benken, som de ikke har fått fokusere ordentlig på. Nå frigjøres ressurser for å ferdigstille prestisjeprosjektet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3