Film om dataspill kan bli tv-serie

HBO prøver å få rettighetene til «Indie Game: The Movie».

24. januar 2012 11:11

(PressFire.no): I helga gikk Sundance Film Festival av stabelen i Park City, Utah, og blant filmene som hadde sin debut var «Indie Game: The Movie».

Filmen er produsert av filmjomfruene Lisanne Pajot og James Swirsky, og tar for seg en håndfull spillutviklere som ikke vil være en del av et større firma, men heller lage spillene sine selv.

I filmen får vi følge Edmund McMillen og Tomme Refenes («Super Meat Boy»), Phil Fish («FEZ») og Jonathan Blow («Braid») i deres gode og vonde dager der de prøver å gi ut spillene sine.

NB! Se traileren til dokufilmen nederst i saken.

Nå har Scott Rudin, mannen som produserte blant annet «The Social Network» og «No Country for Old Men», sett seg ut filmen, og har i samarbeid med HBO lyst til å produsere en serie med 30 minutter lange episoder – om de sikrer seg rettighetene.

Selv om ingenting er risset inn i stein enda, ser det ut til at mye allerede er avklart når det kommer til en serie. På filmens Facebook-sider går filmskaperne langt i å forklare at det ikke er snakk om en komedie eller sitcom.

- Den potensielle serien vil bli produsert av «halvtimes-avdelingen» hos HBO, og vi har hørt at denne avdelingen ofte blir referert til som «komedie»-avdelingen, sier Pajot og Swirsky

- HBO har forhørt seg om filmen som basis for en fiksjonell serie som ikke er en komedie eller en sitcom.

De forklarer videre at meningen med filmen var å vise de gode og vonde sidene ved å dedikere livet sitt fullstendig til et stykke arbeid som skal være personlig og annerledes.

Ingenting virker å være avklart, men om en leser mellom linjene, så ser det ut til at sannsynligheten er stor for at noe vil dukke opp etter hvert.

Vi krysser fingrene for «Indie Game: The Movie: The Series», og håper på et potensielt spill basert på serien: «Indie Game: The Movie: The Series: The Game».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3