Fikk bud på over 100 000 for supersjeldent spill, men så puttet han spillet i en konsoll

Nå er 70 000 kroner borte vekk.

4. juli 2017 10:00

(PressFire.no): Det var i forrige uke at historien om et utrolig funn dukket opp i mediene – britiske David Amor visste ikke at Sega Mega Drive-spillet fra 1990, «Lakers versus Celtics and the NBA Playoffs» er et svært ettertraktet samlerobjekt i de rette kretsene.

Han skal imidlertid ha fattet mistanke da han la ut store deler av spillsamlingen sin for salg på auksjonsnettstedet Ebay og det kom spesiell interesse for basketballspillet.

Kom aldri ut

Spillet havnet aldri i butikkhyllene, men det ble også produsert eksemplarer med ferdig omslag og det hele. Det skal ha oppstått rettighetsproblemer, noe som hindret Electronic Arts i å selge spillet på det europeiske markedet.

Likevel skal ansatte i Electronic Arts ha klart å få med seg et ukjent antall eksemplarer, og det er i skrivende stund kun tolv kjente eksemplarer av basketballspillet ute blant samlere.  

Med andre ord er et ukjent eksemplar som plutselig dukker opp en juvel for samlere. Amor jobbet i spillbransjen og hadde en periode i Electronic Arts, hvor han angivelig skal ha fått tak i spillet.

Høye bud, men så...

Og interessen lot ikke vente på seg før budene begynte å renne inn og havnet fort over 9000 pund, eller rundt 100 000 norske kroner med dagens kurs.

Men så kom tabben – på forespørsel om spillet virker puttet Amor spillet i en lånt Sega Mega Drive.

I beskrivelsen skreiv Amor at spillet aldri har vært åpnet og ble kun åpnet for å ta bilder av innholdet.

Verdien på spill i ubrukt tilstand kan være betydelig høyere enn om det har vært åpnet og brukt – spillet kom aldri innpakket i plast, men skal altså aldri ha vært i bruk – inntil i forbindelse med auksjonen.

Kostbart bevis

I kjølvannet av prøveturen i konsollen har de største budgiverne trukket seg én etter én – hele ni budgivere har trukket budene sine og det høyeste budet er i skrivende stund på 2930 pund, eller rundt neste 32 000 kroner med dagen kurs.

Respektabelt beløp, men ganske langt fra toppnoteringen.

Riktignok er det i skrivende fremdeles over seks timer igjen av auksjonen – vi ønsker alle jegere og selger lykke til.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3