Fikk bud på over 100 000 for supersjeldent spill, men så puttet han spillet i en konsoll

Nå er 70 000 kroner borte vekk.

4. juli 2017 10:00

(PressFire.no): Det var i forrige uke at historien om et utrolig funn dukket opp i mediene – britiske David Amor visste ikke at Sega Mega Drive-spillet fra 1990, «Lakers versus Celtics and the NBA Playoffs» er et svært ettertraktet samlerobjekt i de rette kretsene.

Kom aldri ut

Spillet havnet aldri i butikkhyllene, men det ble også produsert eksemplarer med ferdig omslag og det hele. Det skal ha oppstått rettighetsproblemer, noe som hindret Electronic Arts i å selge spillet på det europeiske markedet.

Likevel skal ansatte i Electronic Arts ha klart å få med seg et ukjent antall eksemplarer, og det er i skrivende stund kun tolv kjente eksemplarer av basketballspillet ute blant samlere.  

Med andre ord er et ukjent eksemplar som plutselig dukker opp en juvel for samlere. Amor jobbet i spillbransjen og hadde en periode i Electronic Arts, hvor han angivelig skal ha fått tak i spillet.

Høye bud, men så...

Og interessen lot ikke vente på seg før budene begynte å renne inn og havnet fort over 9000 pund, eller rundt 100 000 norske kroner med dagens kurs.

Men så kom tabben – på forespørsel om spillet virker puttet Amor spillet i en lånt Sega Mega Drive.

I beskrivelsen skreiv Amor at spillet aldri har vært åpnet og ble kun åpnet for å ta bilder av innholdet.

Kostbart bevis

I kjølvannet av prøveturen i konsollen har de største budgiverne trukket seg én etter én – hele ni budgivere har trukket budene sine og det høyeste budet er i skrivende stund på 2930 pund, eller rundt neste 32 000 kroner med dagen kurs.

Respektabelt beløp, men ganske langt fra toppnoteringen.

Riktignok er det i skrivende fremdeles over seks timer igjen av auksjonen – vi ønsker alle jegere og selger lykke til.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3