Fest dørslaget til skolten og lad opp blomsterkanonene

Straks kommer «Plants vs. Zombies 2».

3. juni 2013 16:22

(PressFire.no): At det ultrapopulære flower defense-spillet «Plants vs. Zombies» får en oppfølger har knapt vært noen hemmelighet. Toeren har lenge hatt kurs mot sommeren

I dag ble det klart at den etterlengtede strategisaken utgis eksklusivt til Iphone, Ipad og Ipod Touch 18. juli. Det lover en pressemelding fra EA, som siteres hos All Games Beta.

Samtidig fjerner EA og utvikler Popcap alle obligatoriske prislapper, og lanserer «Plants vs. Zombies 2» som en free-to-play-tittel med støtte for mikrotransaksjoner.

«Gratisutgivelse»

Plantespillet føyer seg inn i EAs stadig større fokus på nettjenester og løpende spillopplevelser, og skal være «designet fra bunnen av som en direktetjeneste».

Pressemeldingen nevner ikke akkurat hvordan forretningsmodellen skal fungere for storsatsingen, men lover å utbrodere «Plants vs. Zombies 2» på E3-messen neste uke.

- Selv om brorparten av spillet er helt gratis, du kan møte alle zombier i samtlige verdener uten ekstra kostnad, kan du også kjøpe oppgraderinger og nye gjenstander, lyder avsløringen.

EA har tidligere vært i hardt vær for hvordan de har løst betalingssystemene i free-to-play-utgivelser som «Real Racing».

Til gjengjeld lover de nye verdener, brett, zombier og spillmodi, som også skal polstres med nye innholdsdrypp jevnlig. Det skal også bli nye måter å spille på. Blant annet fristes vi med bryting av den fjerde veggen og triks som benytter berøringsskjermen på de tre maskinene.

Satser digitalt

For to år siden ble spillstudioet PopCap, som i tillegg til «Plants vs. Zombies» har lagd braksuksessen «Bejeweled», oppkjøpt av spillgiganten EA for over 4 milliarder kroner.

De ble hentet inn som en del av en større satsing på småspill til sosiale medier, mobiler, nettbrett og -lesere, som har vært en viktig ekspansjonsåre for gigantutgiveren de siste årene. 

- Jeg kunne ikke vært mer stolt av våre spill enn hva jeg er, fra «Battlefield» og «FIFA», til «The Simpsons: Tapped Out» og «Real Racing 3», hevdet den tidligere EA-direktøren John Riccitiello i sin avskjedstale i mars.

Han ble hyret som øverste sjef for den toneangivende spillaktøren i 2007, og ble blant annet fanget i den svært sterke turbulensen rundt utgivelsen av «SimCity».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3