Febermarerittet i «Amnesia: A Machine for Pigs» lar vente på seg

Spillet er utsatt – igjen.

20. februar 2013 11:23

(PressFire.no): Oppfølgeren til det som av mange omtales som et av de aller skumleste spillene noensinne, blir igjen utsatt.

«Amnesia: A Machine for Pigs» skulle opprinnelig være klart til Halloween i fjor høst.

Det ble først flyttet på til starten av 2013. Nå er det kjent at det er utsatt til neste kvartal. Altså i perioden «vår-tidlig sommer».

I motsetning til det første «Amnesia», blir dette ny utviklet av thecineseroom – folka bak «Dear Esther».

- Ble et mye større prosjekt

Grunnen til utsettelsene er at prosjektet har vokst seg større enn det som var planen, sier utviklerne.

- Opprinnelig tenkte vi at dette skulle bli et kort, eksperimentelt spill lagt til det samme universet som «Amnesia». Men thechineseroom hadde en visjon som var større enn det. Ettersom arbeidet skred fram, vokste det fram potensial for et mye større prosjekt.

- Det vi har endt opp med er ikke lenger i tråd med det som var den opprinnelige visjonen, men er i stedet et fullverdig, nytt «Amnesia»-spill. En annen type «Amnesia», og definitivt ikke et «kort eksperiment», skriver utviklerne på bloggen sin.

Der står det også at thechineseroom nå har levert fra seg den seneste og endelige versjonen av spillet. Det som gjenstår er jobben med testing, polering og annet hos Frictional Games – folka som lagde det første spillet.

En grisete maskin

Denne gang følger spillet Oswald Mandus, og året er 1899. Mandus er en suksessrik og velstående industrimagnat som vender tilbake etter en reise i Mexico.

Kort tid etter begynner han å slite med voldsomme feberdrømmer – og i marerittene er en maskin sentral.

Oswald klarer til slutt å riste av seg febertåka. Han aner ikke hvor lenge han har vært «borte». Omtrent samtidig hører han at motorene til en maskin, lik den fra drømmene, starter …

Det var omtrent slik en av spillskaperne presenterte handlingen i «Amnesia: A Machine for Pigs» overfor Joystiq i fjor.

Denne traileren ble sluppet i anledning Halloween i fjor høst:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3