Har du appetitt på mer fruktsalat?

«Fruit Ninja 2» er på vei.

13. juli 2014 16:09

(PressFire.no): Det var et av spillene Microsoft-ledelsen anbefalte i 2011, og en av titlene til den prestisjefulle «summer of arcade»-kampanjen til Xbox 360.

«Fruit Ninja» startet på mobiler der det raskt ble et fenomen, og ble altså litt senere tatt med i Xbox-kampanjeperioden myntet på nedlastbare titler sammen med spill som «Bastion», «Toy Soldiers: Cold War» og «From Dust».


 
Grunnen var enkel: Microsoft hadde på den tiden store planer for sin Kinect-sensor.

Nye utviklere

«Fruit Ninja Kinect 2» har nettopp vært inne til vurdering hos sensurmyndighetene i Australia. Slikt har en tendens til å bety at annonseringen ikke er mange dagene eller ukene unna.


 
I oppføringen fra hjemmesidene til Australian Classification Board står det at Hibernum Creations lager spillet, altså ikke Halfbrick Studios som lagde det første «Fruit Ninja». Halfbrick er imidlertid kreditert som utgivere.
 
– Jeg kan ikke dele noen detaljer på dette tidspunktet, uttaler en Halfbrick-representant til Polygon.

Sensurorganet har, ikke overraskende, kommet fram til at «Fruit Ninja Kinect 2» fortjener en snill aldersmerking. Innholdet passer for alle, mener de. 

300 millioner nedlastinger

I 2010 ble dette fruktige spillet først sluppet på smarttelefoner og nettbrett.

Konseptet er enkelt: sveip fingeren for på den måten å kappe mest mulig frukt som daler ned på skjermen. Får du satt kniven i kombinasjoner av frukt og skjærer effektivt, renner det inn poeng.

På Xbox 360, med Kinect, ble selvsagt opplevelsen litt større. Det var også lagt til en flerspillerbit til spillet.

To år etter debuten var spillet lastet ned 300 millioner ganger, og befant seg på én av tre amerikanske iPhone-telefoner.

Spillet kommer til flere plattformer, heter det fra Australske sensurmyndigheter. Det betyr trolig at både Xbox 360 og Xbox One får.

Traileren er fra det første «Fruit Ninja Kinect»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3