Fant supersjelden Atari-prototyp i bruktbutikk

Solgt på Ebay dagen etter for hundre ganger det den kostet.

3. august 2017 12:10
(Fra Atari Museum)

(PressFire.no): Da Reddit-bruker L064N vandret inn på en bruktsjappe i Oceanside, Californa for fire dager siden, så han en snål Atari med mange lys på.

Litt kjapp googling gjorde at han fant ut at dette mest sannsynligvis var en ekstremt sjelden Atari 2700.

Disse finnes det bare noen få eksemplarer av, og han kjøpte den for bare tredve dollar.

Atari 2700 var en av mange foreslåtte oppfølgere til den svært populære 2600. Den var kompatibel med alt av spill og utstyr som kom til 2600, men nyvinningen var at denne skulle ha trådløse kontrollere.

Problemet var at kontrollerne brukte radiosignaler som kommunikasjonsmetode, og hadde en effektiv rekkevidde på over 300 meter. Dette, sammen med det faktum at det ikke var noen måte å parre en kontroller med bare én maskin.

Med andre ord ville en trådløskontroller kunne styre alle maskinene i en radius på 300 meter. Konsollen kom aldri ut, snodig nok.

Etter en kjapp runde på Reddit for å høre om konsollen var the real deal, gikk den rett ut på Ebay (dessverre uten trådløskontrollerne), hvor den ble solgt for 3000 dollar, rundt 24 000 kroner, øyeblikkelig.

Men ikke før han snappet noen bilder av den:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3