Fans i harnisk etter at «Dust 514» lages på ny for pc

– Dere spytter på fansen.

6. mai 2014 09:14

(PressFire.no): I forbindelse med den årlige «Eve Online»-konferansen, Eve Fanfest, kunngjorde islandske CCP at de lager PlayStation 3-spillet «Dust 514» på ny, men denne gangen for pc.

«Dust 514» er et ambisiøst skytespill som er tett knyttet til det massive onlinespillet «Eve Online» på en fiffig måte, som gjør at oppdragene i skytespillet stammer fra det massive onlinespillet.

Med andre ord har det krysset plattformene PlayStation 3 og pc.

Begynner på nytt

Men nå vil CCP ha skytespillet på pc også, og har derfor tenkt til å lage et helt nytt spill fra bunnen basert på samme idé. Det nye spillet får imidlertid tittelen «Project Legion».

– Det tar alt vi lærte fra «Dust» og lager nesten et helt nytt spill fra bunnen av. Det er samme gjengen som lagde skytespillet, så de har ganske mye erfaring, fortalte CCP-sjefen Hilmar Veigar Pétursson ifølge Eurogamer under kunngjøringen.

Videre påpeker han at det allerede er betydelig annerledes enn «Dust 514» og at det er «nesten mer som en revolusjon enn en evolusjon».

Dette skal også være grunnen til at de kaller det «Project Legion» og ikke «Dust 514».

– Bruk og kast

Men fans av Playstation 3-spillet skal ikke ha tatt imot denne kunngjøringen med uforbeholden entusiasme. Ikke bare er mange skuffet over manglende «Dust 514»-nyheter, men på det offisielle forumet føler mange seg tilsidesatt og har ytret bekymring for at spillet legges ned.

– Takk for at dere brukte oss og nå kaster oss til siden, skriver en på forumet etter kunngjøringen

En annen anklager utviklerne for å spytte på fansen. 

Men CCP har nå betrygget spillerne om at «Dust 514», som i utgangspunktet er gratis via PlayStation Network, ikke blir lagt ned.

Det sagt vil utviklingsressursene av PlayStation 3-spillet reduseres noe. Det kom også en lovnad om at alle brukerprofiler vil overføres til det nye spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3