Fans har gjenskapt «The Legend of Zelda» i 3D

Spillbart rett i nettleseren din - også på mobil!

5. april 2016 14:53

(PressFire.no): I slutten av februar var det 30 år siden «The Legend of Zelda» blåste håret av spillinteresserte for første gang.

Eksklusivt til diskettdrevet Famicom Disksystem til tross, spillet ble en megahit både i Japan og Vesten – og lever i beste velgående den dag i dag.

Så tredve år er gått, og fortsatt har vi ikke sett noe til en slags markering fra Nintendo. De pøste litt på for fem år siden, med en helt vanvittig E3-konferansestart, og remake av «Ocarina of Time» - men status for året er vel at vi sitter og krysser fingrer og tær for at vi i det hele tatt får et nytt «Zelda»-spill i år.

Fansen har derimot ikke glemt jubileet, og to vordende spillutviklere har gjenskapt det første spillet i full 3D gjennom WebGL-rammeverket, kjørbart rett i nettleseren din.

Det er amerikanerne Scott Lininger og Mike Magee som står bak prosjektet, som nå finnes i en tidlig utgave. Det vil vise seg om dette blir noe Nintendo kommer til å slå ned på eller ei, men de har tidligere vært forholdsvis snille med slike fanprosjekter.

Spillet følger originalen til punkt og prikke, og de første tre templene er spillbare så langt, i tillegg til mesteparten av Hyrule.

En haug med bugs er å finne, men utviklerne oppdaterer spillet fortløpende etter tilbakemeldinger på deres Facebook-sider.

Spillet minner utseendemessig veldig om Silicon Studios «3D Dot Game Heroes», som kom til PlayStation 3 for seks år siden og brukte tilsvarende vokselgrafikk.

Kanskje mest imponerende er at spillet fungerer brillefint også på mobil, rett i nettleseren, med virtuelle knapper å knipse på.

Spill spillet selv her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3