«Fallout»-utgiveren kan bli nektet flere oppfølgere

Interplay-presidenten snakker ut.

21. januar 2011 13:03

«Fallout»-seriens opprinnelige skaper, Interplay, jobber i disse dager med å utvikle et massivt onlinespill basert på «Fallout»-universet. De eide tidligere rettighetene til spillserien, men solgte de til Bethesda mot at de fikk lov å utvikle et onlinespill med «Fallout»-navnet.

Nå har presidenten for Interplay, Eric Caen, advart Bethesda mot å prøve å stoppe onlinespillet. 

 - Hvis de (Bethesda) nekter oss å gi ut vårt Fallout-MMO, vil dette stride mot avtalen vi inngikk da vi solgte rettighetene til dem. Da vil de bare få lov til å gi ut én Fallout-oppfølger til og alle rettighetene vil falle tilbake til oss, forteller Caen til Eurogamer.

Bethesda har eid rettighetene til «Fallout» siden 2004 og har opplevd stor suksess med både «Fallout 3» og «Fallout: New Vegas». Hvis Interplay vinner frem i retten, kan oppfølgeren til disse to bli utgiverens siste. 

Bethesda har tidligere saksøkt Interplay for å prøve å kapitalisere på deres suksess ved å gi ut nye versjoner av «Fallout» og «Fallout 2», men de tapte dette søksmålet i retten.

Bethesda hevder at de eier alle rettighetene til «Fallout»-universet og at de bare tillot Interplay bruken av selve navnet Fallout. På grunn av dette har Interplay vært forsiktige med å avsløre detaljer om deres MMO.


Det er ikke satt noen utgivelsesdato for Interplays «Fallout MMO», men det er planlagt for PC. 
Anmeldelsen vår av «Fallout: New Vegas» kan leses her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3