«Fallout 4» blir ferdig i år!

Se ni minutter fra oppfølgeren.

15. juni 2015 08:44

(PressFire.no): Dette har vært spekulert heftig, men i natt – under Bethesdas E3-pressekonferanse i Los Angeles – ble det endelig spikret: «Fallout 4» skal lanseres i løpet av året.

Spillet slippes 10. november, ble det bekreftet i natt.

Den ni minutter lange spilldemonstrasjonen kan du se i videovinduet.

November-lansering

Bethesdas Todd Howard, spillregissøren, var på scenen under pressebriefen som startet klokka fire norsk tid, og hadde selvsagt med seg siste nytt om den etterlengta oppfølgeren.

«Fallout 4» var dømt til å få rollen som høydepunktet når Bethesda for første gang hadde invitert til en slik E3-pressekonferanse.

Selv om noen butikkjeder hadde røpet dette i forkant, var det mange tvilere. For det er uvanlig at et såpass stort og viktig spill både annonseres og lanseres i løpet av kun et halvårs tid. Men det er altså tilfellet med «Fallout 4».

Spillet er ferdig 10. november, ble det bekreftet i løpet av nattas pressekonferanse.

Her finner du alle E3-sakene våre.


Du tilbringer mye tid i dette hvelvet
før historien starter. Over 200 år ...

Trekk inn frisk luft, etter å ha vært innestengt i 200 år

Todd Howard understreket at det ligger plenty kjærlighet bak, med alt arbeidet de har gjort og skissene de har produsert.

Målet til utviklerne er å pumpe mest mulig detaljer inn i dette postapokalyptiske rollespillet, sa han.

Etter å ha brukt lang tid på å vise prosessen der du skaper spillfiguren – velg mellom å spille som mann eller kvinne, tilpass fjeset i sanntid samtidig som den andre står og ser på – hørte vi sirenene. 

Howard hoppet over en bit av handlingen til sin neste video og demonstrasjon, for ikke å røpe viktige høydepunkter fra historien.

Regissøren røpet imidlertid at du er den eneste overlevende fra dette hvelvet som har beskyttet deg igjennom apokalypsen. Du stikker hodet ut og får se deg over 200 år senere, og får hjelp til å utforske med en firbent følgesvenn. 

Figuren din kan snakke

Å lage våpen og bygge en base, «crafting», er en viktig del av en slik opplevelse. Bethesda sier de gir deg muligheten til å bygge defensive strategiske utposter – og et hjem til deg og hunden din.

Du finner deler som senere kan brukes til å lage et våpen rundt omkring i hele spillverdenen. Det ble vektlagt at våpnene virkelig får et personlig preg, og variablene er store for hvor mange slike modifiserte våpen det går an å lage.

For første gang i «Fallout»-sammenheng, får spillfiguren stemme.

Howard forklarte i løpet av nattas E3-pressekonferanse at de begynte arbeidet med «Fallout 4» i 2009, rett etter «Fallout 3» var ferdig. 

Mandag, fra klokka 17.30, viser vi fire pressekonferanser på rappen. I tillegg har vi gjester i studioet vårt og skal varme opp, kommentere og spekulere litt. Se den 12 timer lange sendinga her.

Spillet blir lansert til PlayStation 4, Xbox One og pc 10. november i år. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3