Factor 5 gjenoppstår

Forbereder «Turrican»-utgivelse.

16. mars 2017 11:43
Grunnlegger Julian Eggebrecht

(PressFire.no): Factor 5, selskapet bak spill som «Turrican», «Star Wars Rogue Squadron»-serien og «Lair», gikk på en smell og ble lagt ned for noen år siden.

Det markerte slutten på et studio som hadde eksistert siden 1987, etter at det ble grunnlagt av tidligere Rainbow Arts-ansatte.

Men nå ser det ut til at grunnlegger Julian Eggebrecht har dratt en fugl føniks opp av hatten, for i et intervju med den tyske spillpodcasten Spielveteranen avslører han at Factor 5 er stablet på beina igjen.

Etter at den siste delen av det gamle selskapet ble oppløst i 2011, har det vært tyst fra Eggebrecht, men til podcasten sier han (via en oversettelse fra NeoGAF-bruker Shiggy) at Factor 5 nå igjen både er et selskap, og at de har sikret seg rettighetene til spillene produsert av Rainbow Arts.

Det er uvisst akkurat hvilke spill der er snakk om – eller om det er rubbel og bit fra den gamle utvikleren. Dette inkluderer spill som «Turrican» og «Mad TV», men det er også usikkert om det gjelder spill utgitt av Rainbow Arts (for eksempel «R-Type» og «Great Giana Sisters»).

De planlegger nå å utgi de gamle spillene på nytt en gang i fremtiden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3