– «Fable III» var en katastrofe

Peter Molyneux snakker ut om spilltrilogien.

26. februar 2014 13:21

(PressFire.no): Det aller første «Fable»-spillet ble nylig relansert til Xbox 360.

Det er en ganske fin nyversjon, med betydelig oppusset grafikk, selv om visse elementer av spillbarheten definitivt ikke har holdt seg like bra etter ti år.

Et annet spill som ikke har holdt seg like bra er «Fable III», ifølge spillets skaper.

Peter Molyneux er kjent for å være svært frittalende, og han snakket nylig om «Fable»-serien med nettstedet Develop.

For store ambisjoner

Ikke helt overraskende er Molyneux noe skuffet over at spillene ikke levde opp til verken hans egne eller publikums forventninger. Spilldesigneren er kjent for å bruke veldig store ord i forkant av lanseringen av sine spill, og virkeligheten blir ofte litt skuffende i forhold.

Om det første «Fable»-spillet sier Molyneux at det i hans hode var en vakker, morsom, involverende og kunstnerisk juvel av et spill, som øyeblikkelig engasjerte, men det endelige resultatet hadde store designfeil og mange tekniske problemer.

Molyneux ser på «Fable II» som et skritt i riktig retning, men beskriver det tredje spillet i serien som «en katastrofe.» 

«Fable III» var, ifølge Molyneux, designet til å bli mye større enn det ble, og han skulle helst ha jobbet et år lenger med spillet. Han skulle gjerne hatt tilsvarende fremgang fra spill nummer to til nummer tre som fra det første spillet til oppfølgeren.

Det er for så vidt ikke første gang han uttrykker skuffelse over det tredje spillet i serien.

Lover for mye

Designeren forklarer at hans tendenser til å love funksjoner og muligheter i spill som det aldri blir noe av stammer fra genuin entusiasme, ikke et ønske om å lure noen.

Han mimrer om hvordan PR-folkene til Microsoft sto klare da han jobbet for selskapet, i tilfellet han begynte å love for mye.

Peter Molyneux jobber nå med det uavhengige prosjektet «Godus», som beskrives som en spirituell oppfølger til klassiske «Populous», og han avslutter intervjuet med å minne oss på at dette spillet er en juvel, såklart.

Hans gamle kolleger i Lionhead jobber med det Xbox One-eksklusive, coop-sentriske «Fable Legends».

FOTO (Hovedbilde): Thomas Marynowski.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3