«FIFA»-kvelden i Halden endte med fengsel og erstatning

Brakk armen på motspiller med kjepp etter uenighet.

29. april 2017 21:34

(PressFire.no): Det gikk hardt for seg under en «FIFA»-turnering i Halden for et halvår siden. Det hele har endt i fengselsstraff og bøter for den tiltalte, som brakk hånden på sin motspiller.

Fire personer på studenthjemmet ved Høgskolen i Østfold i Halden hadde benket seg ned for å se hvem som var best i fotballspillet, det melder Dagsavisen.

Men da turneringen ikke gikk helt etter planen, ble det uenighet – og en av personene, den fornærmede i saken, ønsket å starte det hele på nytt. Dette ble kraftig protestert av tiltalte, som eksploderte da fornærmede likevel skrudde av spillkonsollen.

Han dyttet fornærmede, som svarte med å kaste fjernkontrollen til tv-en i hodet på tiltalte. Dette hjalp ikke særlig på situasjonen,

Ute på gata satt fornærmede på en benk, og tiltalte plukket opp en kjepp på omtrent én meters lengde, og «en neve tykk». Kjeppen ble slått av all kraft mot fornærmedes hode, som hold armen opp som skjold.

Både armen og kjeppen knakk, og slåsskampen var i gang igjen.

Tiltalte fortsatte å slå med restene av kjeppen på fornærmede, som slo tilbake med den friske hånda. Etter hvert fikk de andre brutt kamphanene fra hverandre, og kjørt han med armknekken til sykehuset, hvor bruddet ble bekreftet.

Tiltalte forklarte til retten at han ønsket å ta igjen for fjernkontrollkastingen tidligere, og innrømte å ha slått med vilje.

Bruken av den store kjeppen ble sett på som skjerpende av retten, og tiltalte ble dømt til fem måneders fengsel, i tillegg til å måtte betale oppreisning på 25 000 kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3