«FIFA 13» kommer til Wii U

Mer fingerspitzgefühl i taklingene.

2. august 2012 16:41

(PressFire.no): I år kommer «FIFA 13» ut på enda flere plattformer. For noen måneder siden debuterte den bestselgende fotballspillserien på PlayStation Vita, og til høsten er det Nintendos nye Wii U-maskin som får selskap av posterboy Messi.

EA har selvsagt funnet ut hvordan du kan bruke den tablet-lignende Wii U-kontrolleren (Gamepad), til å heve det taktiske aspektet ved spillet, og sørge for mer presisjon i de avgjørende øyeblikkene.

Annonseringen av «FIFA 13» til Wii U kom gjennom det offisielle Nintendo-magasinet (ONM), og de første detaljene ble kjent i dag.

Les også: Slik blir «FIFA 13».

Får spreke tilskudd

Magasinet understreker at denne versjonen vil ha akkurat de samme nyhetene som «FIFA 13» til Xbox 360 og PlayStation 3, men skilter dessuten med noen eksklusive og spreke tilskudd.

Blant annet kan du riste på Gamespad-kontrolleren når du har kommet deg inn i motstanderens sekstenmeter, eventuelt trykke ned venstre analogstikke, noe som gjør at du får opp et sikte på kontrolleren.

Deretter kan du bestemme hvor du vil plassere ballen på målet ved å trykke på skjermen.

Avslutningene skal ifølge ONM og EA dermed bli mye mer nøyaktige sammenlignet med hvordan man spiller med en vanlig håndkontroller.

Dette minner forresten litt om hvordan du i «FIFA Football», som kom til Vita tidligere i år, kan bruke baksiden av konsollen til å skyte ved å «tappe» ballen i vinkelen. Den bakre Vita-skjermen symboliserer målet og gjør det enkelt å score. Kanskje for enkelt?

Trykk for å takle

Dessuten har EA lagt til rette for at du kan trykke på medspillere og dermed bytte på hvem som skal ha hovedansvaret med å stoppe motstanderlaget.

Trykker du én gang til, kan du enten mannsmarkere eller velge å sette inn en takling.

Etter å ha vunnet tilbake ballen, kan du også bruke et trykk på skjermen til å sende av gårde en lang, herlig og kreativ pasning – av en slik art som vanskelig er mulig å få til gjennom noen trykk på kontrolleren, skriver ONM.

Også dette er noe som EA Sports inkluderte i Vita-versjonen av «FIFA».

Kjappe taktikkbytter

Kanskje det mest meningsfulle av nye tilskudd på Wii U, som tar i bruk Gamepad-kontrolleren på et vis som vi hadde regnet med, er måten du kan endre taktikker på underveis i kampene.

Utviklerne forskutterer at du på enkelt vis skal ha tilgang til all statistikk på skjermen, noe som gjør det enklere å foreta endringer og bytter basert på den informasjonen du har for hånden.

Trykker du på en av dine utespillere får du opp en rekke opplysninger som gjør at du kan vurdere om vedkommende fortjener å fullføre matchen.

Eller er det på tide å mobilisere noen fra innbytterbenken?

Ny måte å samarbeide på

Selvsagt er også frisparkene tilpasset Gamepad-kontrolleren.

Gjennom å løfte opp denne kan du se hvor du bør sikte – i et slags førstepersonsperspektiv, skriver ONM.

Sikt, legg til en frekk skru om du føler for det, og skyt. Alt dette gjør du med «tablet-kontrolleren» på Wii U.

Å konkurrere med og mot venner i «FIFA» er populært, og Wii U-versjonen får nye flerspillermuligheter. Opp til fem kan samarbeide – der den ene sitter med Gamepad-kontrolleren og trer inn i rollen som manager.

Vedkommende bestemmer taktikk og gjør strategiske endringer underveis, mens fire andre kan ta hånd om det fotballmessige ute på banen.


Wii U-konsollen kommer på markedet en gang før jul. Nintendo har foreløpig ikke sagt noe om datoer eller en pris. «FIFA 13» kommer ut til pc, Xbox 360, PlayStation 3 og øvrige plattformer den 29. september. Dato for Wii U-versjonen er ikke offentliggjort enda. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3