FC København legger titalls millioner inn i e-sport

Har signert hele «CS:GO»-laget Dignitas og gir monsterlønninger.

3. januar 2017 15:34

(PressFire.no): Enda en stor fotballklubb investerer nå i e-sport.

FC København har gått sammen med Nordisk Film og opprettet e-sportselskapet North, der de første spillersigneringene blir hele «CS:GO»-laget Dignitas.

Det er spillerne Mathias «MSL» Lauridsen, Kristian «k0nfig» Wienecke, René «cjunb» Borg og Emil «Magiskb0Y» Reif fra Danmark, samt Ruben «RUBINO» Villarroel fra Norge, som blir Norths nye «CS»-lag.

Casper «ruggah» Due er trener for laget.

I tillegg er Jacob «Maelk» Toft-Andersen ansatt som sportsdirektør for den nye e-sportavdelingen. Toft-Andersen er kjent fra «Dota 2»-miljøet og har vært analytiker og kommentator under blant annet The International-finalene.

I nyere tid har han hatt en lignende stilling i den tyske fotballklubben Schalke 04.

De forskjellige lagene North henter inn skal huses hos FC Københavns hjemmebane, Parken. Her skal det opprettes treningsfasiliteter for spillerne, og håpet er å etter hvert skulle arrangere e-sportbegivenheter for 40-50 000 mennesker.

Spillerne skal etter sigende ha fått de mest lukrative «CS:GO»-kontraktene noensinne, med over 170 000 kroner i månedslønn hver, sannsynligvis i tillegg til premiepenge-bonuser. I fjor dro laget inn 4,5 millioner kroner i rene premiepenger.

Nordisk Film og FC København skal ha lagt flere titalls millioner kroner inn i satsingen, som de mener har et potensiale til å gi «et tresifret antall millioner tilbake».

Planen er også å ekspandere inn i «Dota 2» og «FIFA», men «League of Legends» sier de konsekvent nei til å satse på – enn så lenge. Grunnen skal være at høysetet for de største turneringene i Europa for det spillet ligger i Berlin, og fokuset for North er å bygge alt ut fra København.

Ingen «CS:GO»-annonsering er komplett uten en sprutlam putevideo som viser spillerne:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3