Få rulleteksten i «Far Cry 4» på rekordtid

Det tar bare en halvtime.

16. november 2014 17:55

(PressFire.no): Det skal være muligheter til å avslutte actioneventyret «Far Cry 4» på flere vis.

En av disse variantene kommer nesten før eventyret har begynt, avslører en YouTube-bruker under navnet «Imperfect Players», som har lagt opp en videosnutt som viser nettopp dette.

Spillet er foreløpig ikke lansert, og slipper ikke ut på det norske markedet før tirsdag. Inntil da er det bare å holde hendene over ørene for ikke å avsløre tvistene, om man ikke blir for nysgjerrig.

Ufrivillig dratt inn

«Far Cry 4» handler om Ajay Ghale, som returnerer til hjemregionen Kyrat i Himalaya etter å ha flyttet til USA som barn. Grunnen til at han returnerer er for å oppfylle sin mors døende ønske; å spre hennes aske over hjemlandet.

Det som burde ha blitt en smertefri reise blir naturligvis alt annet, når vår protagonist plutselig ufrivillig befinner seg midt i smørøyet i en innbyrdes krig, der lederen Pagan Min regjerer med jernhånd.

Men det betyr ikke at du må skyte deg igjennom hele smørja. Ubisoft har nemlig lagt til en hemmelig måte å avslutte spillet på, et såkalt «easter-egg».

Her kommer avsløringen

Om du ikke vil høre avsløringene, og heller vil oppleve spillet selv, bør du slutte lese nå:

Når Pagan Min ber deg på middag i begynnelsen av spillet, blir raskt en av dine reisekamerater såret. Min beordrer at han skal avhøres, og ber deg bli sittende ved middagsbordet. Han kommer straks tilbake, instruerer han når han forlater matgildet.

Her vil de fleste spillere naturligvis gå rundt og utforske litt, og på den måten avansere videre i spillet som for alvor sparkes i gang etter dette måltidet og introduksjonen.

Men om man blir sittende i et kvarter kommer faktisk Min til slutt tilbake. Han snakker om Ajays mor, som han har hatt et forhold til for lenge siden, og tar vår helt med til stedet der asken skal spres. Det viser seg at helten har et nærmere forhold til Min enn hva man skulle tro.

Når hele den bedriften er over, snur den selvutnevnte kongen av Himalaya seg til spilleren og sier: «Nå som det er over, la oss endelig skyte litt!» - og så rulles det tekst.

Snipp, snapp, snute, tart på nytt for å faktisk la kulene sprute. 

«Far Cry 4» slippes 18. november til PlayStation 3 & 4, Xbox 360, Xbox One og pc. 

I dette E3-intervjuet forteller produsent Dan Hay hvordan de gikk fram for å skape en karismatisk «Far Cry 4»-skurk. «Utfordrende, men samtidig sjarmerende», karakteriseres Pagan Min.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3