Få magemuskler som dette – fra spillkonsollen

Frister med personlig Xbox-trener.

27. september 2013 15:34

(PressFire.no): Bytt ut bollen med ostepop og brusbegeret, fyr opp Xbox-konsollen og la kyndige trenere vise deg hvordan du skal brenne kalorier og stramme litt opp.

Den oppfordringen er signert Microsoft.

De ruller ut treningsprogrammet «Xbox Fitness» til sin nye konsoll, Xbox One. Denne tjenesten blir gratis å bruke, vel og merke om du allerede er Gull-medlem av Xbox-tjenestene.

- Xbox-gruppen har nådd en ny milepæl i dag når vi nå introduserer Xbox Fitness, en ny onlinetjeneste bygd eksklusivt for Xbox One som tar de mest populære treningsvideoene og gjør dem interaktive, sier Microsoft i pressemeldingen.

- Forteller hvor høyt du hopper

Med seg har Microsoft fått flere profilerte trenere og instruktører som stiller sine fettbrennende instruksjonsfilmer til disposisjon. Blant trenerne finner vi Tony Horton, Shaun Thompson, Jiliian Michael og Tracy Anderson.

Kinect-sensoren får en viktig rolle i «Xbox Fitness». Kameraet, som kommer inkludert sammen med hver Xbox One, skal lese hjertet ditt, studere hvilke muskelgrupper du bruker mest – og «ta en kvalitetsmessig vurdering av økta di basert på å måle balanse, tempo og formen din», sier Microsoft.

- Det som gjør «Xbox Fitness» så innovativt er tilbakemeldingene du får. Kinect-sensoren kan vurdere formen din, fortelle hvor høyt du hopper, hvor hardt du slår og til og med lese pulsen din.

- Den er akkurat denne lille brikken som tidligere har manglet, som ikke har vært å finne i hjemmetreningsprodukter tidligere, uttaler Shaun Thompson, en av instruktørene.

Skreddersydd treningsopplegg

Basert på din treningshistorikk og tidligere bragder, kan «Xbox Fitness» angivelig foreslå skreddersydde anbefalinger til deg, eller sortere hva andre treningssugne liker best fra «Fitness»-menyene.

Microsoft baker i tillegg inn et belønningssystem og sosiale utfordringer. Det er lett å tenke seg at dette både betyr tradisjonelle achievements, resultatlister der du kan briefe med å ha vært sterkere og sprekere enn dine Xbox-venner, eller utfordre ved å sende en rekord videre.

Selv om «Fitness»-tjenesten starter som gratistilbud til Gull-medlemmene, er det planen å endre betalingsløsning etter julesesongen 2014. 

Xbox One-konsollen lanseres som kjent ikke i Norge før tidlig neste år.

PressFires fitness-ekspert, Lasse, testet hvor grundig og nøyaktig nye Kinect er i løpet av E3-messa i sommer. Resultatet ser du her.

Under ser du hvordan Microsoft presenterer «Xbox Fitness»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3