Eventyrlig reise i anus, på jakt etter lumske sykdommer

Ble kåret til årets læreprodukt under barnas BAFTA-utdeling.

28. november 2011 18:18

(PressFire.no): I går gikk den årlige barneutgaven av British Academy of Film and Television Art-utdelingen (eller bare BAFTA om du vil) av stabelen – og i gruppen for «Beste læreprodukt», kom et heller spesielt spill på førsteplass.

I knallhard kamp mot blant annet Jamie Oliver fikk gratisspillet «Privates» hedersbetegnelsen for sin humoristiske måte å lære barn over 14 om kjønnssykdommer og generelt hvordan underbukseområdet fungerer.

- Jeg skjønner ikke engang hvordan jeg greide å holde meg på beina, sier en oppspilt Dan Marshall, sjefen hos utvikler Size Five, som produserte spillet på oppdrag fra Channel 4.

- Jeg glemte å takke mange som jobba på spillet. Jeg husker ikke engang å ha stått på scenen!

Spillet var nominert som beste enkeltprodukt for læring, og ikke i den faktiske spillkategorien. Der vant «LEGO Pirates of the Caribbean» foran spill som «Kirby's Epic Yarn», «Little Big Planet 2» og «Pokémon White/Black».

- Med litt flaks dør ingen i et digert spermangrep!

I spillet styrer du kaptein John Sterling, som leder en gruppe uerfarne kondomsoldater inn i den skjulte truseverdenen.

Væpnet med blant annet antibakterier, sopprens og spermdrepende middel skal du inn og ta rotta på diverse kjønnssykdommer – både i vagina, penis og anus. Her legges det ikke noe i mellom for å skjerme den som spiller fra den virkelige verden, selv om du aldri ser noe annet enn et tverrsnitt av kroppen. Ikke ulikt en helt vanlig naturfagbok, med andre ord.

Med oppbygging som et siderullende plattformspill der du bruker musa til å skyte rundt deg er det overraskende nok et solid spill som ligger i bunn her, og det hadde sannsynligvis greid å stå på egne ben selv uten seksualundervisningen det samtidig tilbyr.

Humor er virkemiddelet for å formidle hvordan ting blir helbredet og hva sykdommene gjør med kroppen. Det er vanskelig å gjøre noe annet enn å fnise når du marsjerer bortover en behåret slette før du entrer en åpning som har et svært neonskilt som skriker «VAGINA» mot deg, eller når du lenger inn går forbi et lignende skilt med «G-PUNKT?».

Ikke mindre humreverdig er banene du er på tokt gjennom. «Campaign in the Arse» trenger neppe noen forklaring, «Close to the Bone» er en jakt på flatlus der du løper rundt på en hårete pung og «Going Down» foregår i munnen og videre ned i magen på en stakkar som har pådratt seg gonoré.

Det er morsomt, fengende og utilslørt - uten at det blir vulgært. Men mest av alt er det lærerikt på en ny måte.

KREFT I PENIS!!

- Kreft i penis. KREFT I PENIS.

Beskrivelsene av de forskjellige sykdommene er humoristiske, men samtidig informerende nok til at de som spiller skjønner at dette ikke er noe du har lyst på. Her beskrives det i klartekst at klamydia fører til sterilitet om det ikke behandles og at livmorhalskreft ikke er til å spøke med (og ganske riktig, at samme virus kan forårsake kreft i penis), men også hva symptomer er og hvordan sykdommene behandles.

Samtidig fører samtalene mellom de små og uerfarne følgesvennene og kapteinen til at mange misforståelser noen måtte ha om sex, kjønnssykdommer og graviditet blir oppklart. Her er også humor en stor del, noe som bidrar til at det er lett å huske det som blir sagt.

- Kaptein, om du presser ned på magen til ei dame, slik at alt liksom bare spruter ut, blir hun ikke gravid da? Eller om hun hopper opp og ned?

- NEI. Seriøst… NEI.

At de små soldatene går rundt med en kondom på hodet blir påpekt en rekke ganger også. De trenger ikke skjold og rustning, de har nok (97 prosent, må vite!) beskyttelse mot krypene som venter!

Hvorfor ikke flere har skjønt at slike lærerike, men samtidig morsomme, spill av høy kvalitet faktisk kan gjøre skolegang til en langt bedre affære for mange, er for mange et mysterium.

For en måneds tid siden snakket vi med en av spillindustriens gründere, Atari-grunnlegger Nolan Bushnell, som bastant mente at videregående utdannelse kunne vært unnagjort på ett år dersom spill ble en aktiv del av læringen.

- Lærere hater denne idéen om at barn faktisk skal lære noe. Hvis du møter en som er motstander av å bruke spill til læring - spør ham om han er lærer, og hvorfor han har gjort en så dårlig jobb den siste tiden, sa Bushnell, før han slo fast:

- Barn trenger å lære mer effektivt.

Spill selv, helt gratis!

Du kan laste ned hele spillet, som inkluderer tilleggspenisbanen, ved å gå inn her. Det er en installering på 120 MB, men det er vel verd det - spesielt tatt i betraktning av at prisen er kroner null.

Spillet skulle egentlig gis ut på Xbox 360 gjennom Xbox Live Indie Games-paraplyen, men ble stoppet fordi det mest sannsynligvis ikke ville gå gjennom sensuren.

Synd, for du verdens min så morsomt det er å lære viktige ting på denne måten!Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3