«Eve Online»-studioet gir opp vampyrdrømmen

«World of Darkness» kanselleres etter åtte år i utvikling.

15. april 2014 11:35

(PressFire.no): I 2006 kunngjorde islandske CCP Games, selskapet bak det massive online-spillet «Eve Online», at de slås sammen med White Wolf Publishing.

Samtidig avslørte de at de jobbet med et eget massivt onlinespill basert på deres univers – «World of Darkness».

Fra penn-og-papir til onlinespill

White Wolf Publishing er selskapet bak «Vampire: The Masquerade», et rollespill av typen penn-og-papir hvor vampyrer styrer en undergrunnsverden parallelt med vår. Rollespillet fikk til og med sin egen svært kortlivede tv-serie kalt «Kindred: The Embrace».

«Vampire: The Masquare» fikk til slutt selskap av blant annet varulver, hekser og feer knyttet sammen via universet kalt «World of Darkness». Og dette var før vampyrbølgen med «True Blood» eller «Twilight» hadde sett fullmåne.

Det har kommet få oppdateringer om spillet de senere årene. Nå bekrefter islendingene at de velger å legge ned hele prosjektet.

Dette kommer etter at de i 2011 kuttet i det Atlanta-baserte studioet som utviklet spillet, men selskapet bekreftet i 2012 at minst 60 personer fremdeles jobbet med spillet. Nå mister 56 personer jobbene sine i studioet som følge av at spillet kanselleres.

Vanskelig valg

– Valget å avslutte «World of Darkness»-prosjektet er et av de vanskeligste jeg har gjort.

– Jeg har alltid elsket og verdsatt idéen om en sandkasseopplevelse satt til dét universet, og over årene har jeg sett et lidenskapelig team jobbe for å gjøre det mulig, forteller CCP Games-sjefen Veigar Pétursson i en blogg på nettsidene til spillstudioet.

Nå beklager han til både tidligere ansatte og fansen.

– Jeg er virkelig lei meg for at vi ikke klarte å levere opplevelsen vi prøvde å lage. Vi drømte om et spill som transporterte deg fullstendig til fantasiverdenen i «World of Darkness», men må innrømme at våre forsøk dessverre har kommet til kort, heter det fra sjefen i bloggen.

De resterende personene som jobber i Atlanta-studioet vil nå jobbe på science fiction-spillet «Eve Online», som fremdeles er en storsatsing.

«Eve Online» ble lansert i 2003 og har holdt koken siden da, og har i ettertid blitt knyttet sammen med skytespillet «Dust 514». «Eve Online» blir stadig utvidet med nytt innhold og slipper i år et romkampspill kalt «Eve Valkyrie», som også får støtte for VR-brillene fra Oculus og Sony.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3