Etter elleve dagers maratonspilling har de snart greid det umulige

På veien har de skapt folkefest og en religion.

24. februar 2014 12:20

(PressFire.no): For to uker siden lanserte en anonym velgjører Twitch Plays Pokémon, en spilldugnad like bisarr som den er genial.

Kort fortalt: en datamaskin i Australia direktesender en økt av klassikeren «Pokémon Red/Blue» døgnet rundt. Alle som vil kan legge igjen en kommentar som tilsvarer et knappetrykk i spillet.

Man skulle tro at det ble hinsides kaos når opptil 70 000 personer deltar samtidig, og det har det i grunn vært, men etter elleve dager på rappen har fellesskapet utrolig nok nesten rundet spillet.

På veien har de opprettet en ny religion og teppebombet internett med internhumor.

OBS! Her kan du følge strømmen.

Utrolig framgang

Framgangen i spillmaratonet blir sirlig notert i et Google-dokument, hvor man kan lese at det vandrende sirkuset har skaffet seg hele seks forskjellige emblemer.

Det vil si at de bare trenger å slå to trenere til for å slåss med The Elite Four og vinne hele spillet, en bragd selv initiativtakeren bak dugnaden hadde liten tro på.

– Jeg tviler på at det skjer før man eventuelt lærer seg å jobbe mye bedre sammen, fortalte han til spillsiden Polygon kort tid etter at strømmen begynte.

I stedet ser det ut til at rent pågangsmot og en usannsynlig mengde tålmodighet har vært nøkkelen for det spektakulære tiltaket.

All Hail The Helix Fossil

Mest oppsiktsvekkende har det nok likevel vært å følge den massive halen prosjektet har fått i nettsamfunn og sosiale medier.

I tillegg til å være en trykkoker for svært lettspredd internhumor, såkalte memer, har de mest ihuga entusiastene begynt å skrape sammen en egen religion.

Der høyner de først og fremst den mystiske Helix Fossil-gjenstanden til en gud, den har til og med fått sin egen orakeltjeneste på nett. Andre stiller sin lit til konkurrenten Moon Stone og dens glans.

Trossynet er komplett med falske profeter, i dette tilfellet en Flareon-pokémon som ved «uhell» ble omgjort da gjengen trengte Vaporeon.

For selv om en mektig fellesskapsfølelse omringer prosjektet, er det en kjennsgjerning at en god bunt av spillerne rett og slett liker å spenne kråkfot på resten.

Siste etappe

Nå sikter kollektivet seg inn mot sluttspurten, og på fora som Reddits egne Twitch Plays Pokémon-del har enkelte begynt å legge taktikker for hvordan man skal gå løpet ut. 

Samtidig gnir utspekulerte sabotører seg i hendene og pønsker på hvordan de skal greie å sende skuta på grunn før målet er nådd.

Enkelte kaller for eksempel gårdagen Bloody Sunday, etter at tolv pokemoner ved «uhell» ble sluppet fri i ødemarka.

Uansett hva som skjer, er det nok uansett klart at Twitch Plays Pokémon har skrevet spillhistorie som garantert blir imitert i framtiden.

༼´◉◞౪◟◉༽ Praise the almighty helix fossil!༼´◉◞౪◟◉༽

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3