Etter «Hitman Absolution» skal danske IO lage noe helt nytt

Mens en del av spillstudioet fokuserer på neste generasjon konsoller.

1. desember 2011 11:30

(PressFire.no): Neste år kommer det nye «Hitman»-spillet fra IO Interactive. Dette femte i serien blir det siste på en stund, for deler av det danske spillstudioet skal da fokusere på en helt ny merkevare.

IO-sjef Niels Sørensen forteller i et intervju med Gamasutra at det likevel vil komme mer «Hitman» og flere møter med Agent 47.

Deler av spillstudioet vil etter lanseringen av «Hitman: Absolution» samarbeide med Square Enix Montreal om det neste «Hitman», til den neste konsollgenerasjonen.

Mens resten av IO Interactive vil jobbe med dette nye prosjektet, som altså verken er et nytt «Kane & Lynch», «Hitman» eller «Mini Ninjas».

- Når folk jobber med den samme spillserien over tid, tror jeg det kan være drenerende rent kreativt. Heldigvis har vi klart å fokusere på ulike nye merkenavn, for å holde folk på tå hev, sier Sørensen i dette intervjuet med Gamasutra.

- Vi har en egen avdeling som har fokus på å jobbe med nye merkevarer og prototyper, og nye ideer til eksisterende spillserier. Det er et interessant hemmelig sted der det kokes sammen mange nye ting.  

PressFire fikk se «Hitman Absolution» i forbindelse med E3-spillmessen i Los Angeles i sommer. Her kan du lese om våre inntrykk.


«Hitman Absolution» lanseres til pc, PlayStation 3 og Xbox 360 i løpet av 2012.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3