Etter 35 år har rekordene til «spillhistoriens største juksemaker» blitt slettet

Verdens første profesjonelle dataspiller løy om hundrevis av highscores.

30. januar 2018 12:50

(PressFire.no): Todd Rogers er neppe et kjent navn for de fleste, men han har siden åttitallet innehatt en avsindig mengde med rekorder i en rekke klassiske (og mindre klassiske) spill.

De angivelige rekordene hans, hundrevis i tallet, gjorde at han raskt ble en legende innenfor den tidlige spillbransjen.

Rogers ble sannsynligvis den første profesjonelle dataspilleren da han ble ansatt av Activision for å kaste glans på spillene deres. Han fikk dermed kallenavnet «Mr. Activision».

Men nå har han blitt tatt i løgn og fusk. Det er dommergjengen i Twin Galaxies, selskapet som siden åttitallet har loggført spillrekorder, som har bestemt seg for å bannlyse Rogers etter så mange år.

Metodikken til Twin Galaxies har lenge vært under angrep når det kommer til Rogers spesifikt. Få eller ingen av rekordene hans ble noensinne dokumentert, men heller bare verifisert av en «offisiell» dommer – som det viste seg var en venn av Rogers.

Bilspill til besvær

Spesielt var det spillet «Dragster» til Atari 2600 som utløste det hele. I spillet skal du akselerere og gire så kjapt som mulig for å sette en bestetid. Rogers mente han hadde greid det på utrolige 5,51 sekunder.

Dette hadde blitt verifisert av dommervennen i Twin Galaxies, og selveste Guinness Rekordbok overleverte dermed et bevis på verdensrekorden til Rogers.

Men flere har rynket på pannen over dette, og i senere tid har folk gått gjennom spillkoden, kjørt perfekte runder i spillet via emulatorer og selv lagd hardware-modifikasjoner for å prøve å slå rekorden.

Det viser seg at spillet rett og slett ikke kan greies kjappere enn 5,57 sekunder. Det er umulig å få 5,51 sekunder.

Nå har Twin Galaxies sett på bevisene, og bestemt seg for å diskvalifisere Rogers fra «Dragster»-rekorden. Dermed mister han sannsynligvis også Guinness-utmerkelsen.

Men det er ikke bare «Dragster»-rekorden som ryker. Alle de hundrevis av rekordene Rogers har påstått å ha hatt er blitt slettet fra databasene.

Mister alt

Eller den mistenkelig runde «Centipede»-rekorden hans på nøyaktig 65 000 000 poeng, hele 1 119 ganger mer enn nestemann på lista.

Slik fortsetter det: I flyspillet «Barnstorming», hvor du skal fly opp og ned mellom hindre, var rekorden hans på 32,04 sekunder umulig. Ved å endre spillkoden til å fjerne alle hindre og fly rett frem var den minste tiden mulig 32,07 sekunder.

I «The Legendary Axe» hadde han en vanvittig score på 99 999 990, over tre ganger nummer to på lista, og en umulig poengsum ettersom du bare får 50 poeng i slengen.

I «Wabbit» mente Rogers at han hadde nådd 1 698 poeng, men spillet gir deg fem poeng for hvert treff. Pluss at det automatisk tar livet av spilleren når du når 1 300 poeng, som gjør en poengsum over dette rett frem umulig.

Hundrevis av andre rekorder ble også fjernet.

Det er usikkert hvorfor Twin Galaxies, som har vært bastionen og referansepunktet for spillrekorder i svært lang tid (og var mye involvert i filmen «The King of Kong»), har vært så lite hyppe på å rydde opp i denne saken. I lang tid har personer involvert i selskapet vært svært defensive i forumer og sosiale medier.

Men presset ble tydeligvis for stort, og en av de største juksemakerne innenfor spill er dermed offisielt blitt avskiltet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3